Büyükşehir için AKP’den kutlama, CHP’den itiraz

Hatay, 31 mart seçimlerinin tartışmalı merkezlerinden biri olmayı seçim sonrası da sürdürüyor. Bıçak sırtında oranla sonuçlandığı açıklanan verilere göre AKP kutlamalara başladı, CHP sonuçlara itiraz etti.

İSKENDERUN 1.04.2024 05:33:00 0
Büyükşehir için AKP’den kutlama, CHP’den itiraz

İskenderun/SES
Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Partili Mehmet Öntürk oyların yüzde 44,49’unu alarak seçimi kazandı. CHP’li Lütfü Savaş ise yüzde 43,99’da kaldı. Mehmet Öntürk, Akasya Mahallesi’ndeki AKP binası önünde toplanan partililere seslendi. Öntürk, “Bugün burada tarih yazdınız, Allah sizlerden razı olsun. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ndeki adaletsizliğe son verdik” dedi. Öntürk, Hatay’ı yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

Seçim merkezinden yaptığı paylaşımda HBB CHP adayı Lütfü Savaş, seçim sandıklarından olumlu sonuçların geldiğini, kazanmaya yakın olduklarını belirtmiş, sandıkların terk edilmemesi çağrısı yapmıştı. Savaş, "Önceki seçimlerde olduğu gibi kimse algı oyunlarına kulak asmasın, biz daha önceki gibi yine kazanıyoruz. Ama biraz sabır” demişti. Savaş, Cumartesi günü yaptığı açıklamada ise Vali Masatlı’yla ilgili İçişleri Bakanı Masatlı’ya seslenmişti: “Sayın içişleri bakanına arz ediyorum. Valiniz siyaset yapıyor.”

Hatay İl Seçim kurulu önünden 04.02 yaptığı açıklamada Lütfü Savaş, işin peşini bırakmayacaklarını belirtti. Lütfü Savaş, İl Seçim Kurulu’na giderek bilgi aldı.  Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Savaş, “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. Savaş açıklamasında, “168 sandık daha vardı ve 8 bin küsür öndeyiz. Bütün arkadaşlarımızla bu işin peşini bırakmayacağız. Sandıkta kazandığımızı adliyede kaybetmek istemiyoruz. İtirazımızı yapacağız. Hatay halkının hakkını alacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz” dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, sandık kurullarından aldıkları ıslak imzalı verilerle açıklanan veriler arasında çok büyük farklılıklar olduğunu savundu. Savaş da gazetecilerin sorusu üzerine resmi görevli olduklarını belirten kişiler tarafından torbaların ve tutanakların alındığı, değiştirildiği yönünde çok sayıda ihbar aldıklarını ifade etti. Savaş, geçersiz oy oranının yüksekliğinin de normal olmadığına dikkat çekti, Hatay halkının hakkını arayacaklarını belirtti.

Özel’den Vali Masatlı’ya ‘müdahil oldu’ suçlaması

Öte yandan CHP Genel Başkanı özgür Özel, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Hatay sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. Milletvekillerini görevlendirdiklerini, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydeden Özel’in açıklaması şöyle: “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız.”
Kentte sandıkların açılması ve veri girişi henüz devam ederken Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın istifa ettiği iddia edilmiş, Vali Masatlı yaptığı açıklamada görevinin başında olduğu mesajını vermişti.

Öntürk İskenderun’daki kutlamalara katıldı

Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 44,50 oy oranı ile seçimi kazandığı belirtilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet, Öntürk, Antakya’dan sonra saat 04.30 sıralarında İskenderun’a gelerek ilçe binası önünde kurulan platformdan kutlamalara katılanlara seslendi. Öntürk, 31 mart seçimlerine yönelik Cumhur ittifakı olarak kenetlendiklerini belirtti, “Şimdi artık kolları çemreyip, hızlı bir şekilde şu memlekette bizden medet bekleyen, görev bekleyen insanlarımızı bir an önce mahallesine, yuvasına, evine kavuşturmak” dedi. Yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini de sözlerine ekleyen Öntürk, kentin kardeşliğini birleştirecekleri vaadinde bulundu. Öntürk, “Bu memleket, bu ayrımcılardan kurtuldu, bugün tarihi bir gün” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Büyükşehir kutlama itiraz

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72