C. Akyüz´ün ismi ´sokağa önerisi´

İsrail saldırıları ve kuşatması altındaki Gazze´ye destek olmak ve yardım götürmek amacıyla Türkiye´yen giden Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasında yer alıp, İsrail askerlerinin 31 Mayıs 2010 tarihinde düzenlediği silahlı baskın

GÜNCEL 4.09.2020 10:50:02 0
C. Akyüz´ün ismi ´sokağa önerisi´

 İskenderun/SES

1969 yılında Mardin´in Midyat ilçesinde dünyaya gelen Akyüz, uzun süre İskenderun´da çalışıp, oturdu ve yaşadı.
Yalçın Çelikyay adlı bir yurttaşın İskenderun Belediye Başkanlığına yaptığı başvurusu üzerine meclis gündemine alınan öneri, oy çokluğuyla kabul edildi. Çelikyay, belediye başkanlığına (yazı işleri müdürlüğüne) yaptığı başvuruda, 'İlçemiz Savaş mahallesinde bulunan 44. sokak olarak kayıtlı olan sokağın adının değiştirilerek Cengiz Akyüz isminin verilmesi hususunda karar alınmasını' talep etti. İsim önerisi dilekçesine bazı yurttaşlar da imzalarıyla destek verdi.
İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan belediye meclisi, gündeme alınan isim değişikliği önerisini ve Hatay büyükşehir Belediye Meclisine teklifi için oylamaya sundu, öneri oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada konuşan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu, Cengiz Akyüz isminin verilmesi önerisinin mahalle muhtarının bilgisi olmadığını, mahallede yaşayan halka sorulmadığını, başvuruda bulunanların da isim değişikliği önerisinin istendiği 44. sokağın bulunduğu Savaş mahallesinde oturmadığını belirtti. Mutlu, isim değişikliğine karşı olmadığını ancak istem için mahalle sakinlerinin görüşünün alınması gerektiğini ifade etti. Yapılan oylamada, isim değişikliği önerisi; 44. sokağa Cengiz Akyüz isminin verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye meclisinin oylaması üzerine isim değişikliği Hatay Büyükşehir Belediye Meclisine teklif olarak sunulacak. Meclisler, isim değişikliklerini salt çoğunlukla alabiliyor, yürürlüğe girmesi ise valilik onayı ile olabiliyor.
İskenderun Belediye Meclisi, İskenderun kent merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazları imar komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul ederken, kentin Akarca, Azganlık, Bitişik, Çınarlı, Cırtıman, Denizciler, Düğünyurdu, Güzelköy, Kaledibi, Karayılan ve Sarıseki Mahallelerinde Kadastro Kanunu kapsamında güncelleme çalışmaları yapılacağından, kadastro ekipleriyle görev yapmak üzere her mahalleden 6´şar kişilik bilirkişi seçilmesini de kabul etti.

Tosyalı, MHP grubu ile gündemi görüştü
Öte yandan İskenderun belediyesinin AKP´li Başkanı Fatih Tosyalı´nın, seçimlerde ´Cumhur İttifakı´ kapsamında birlikte hareket ettiği meclisin MHP Grubu ile gündemi değerlendirdi. Belediye meclisinin MHP´li üyesi İbrahim Yavuz, üç gündem maddesi bulunan belediye meclisinin Eylül ayı oturumuna yönelik parti binasında yapılan değerlendirme toplantısına ilişkin sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, Tosyalı´nın ziyaretine fotoğraflı yer verdi. MHP´li Yavuz, AKP´li Tosyalı´nın grubuna yaptığı bilgilendirmeye ilişkin şunlara yer verdi: 'İskenderun Belediyesi Eylül ayı Meclis gündemi görüşmemiz, belediye başkanımız Fatih Tosyalı ile gündem toplantımız şehrimize hayırlı olsun.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00