C. Meriç İrfan ve Sanat Günleri

Hataylı yazar, düşünür, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç, doğum gününde memleketi Reyhanlı'da düzenlenen “2. Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri” ile anılıyor.

GÜNCEL 1.12.2022 12:00:00 0
C. Meriç İrfan ve Sanat Günleri

İskenderun/SES
Reyhanlı Kaymakamlığı, Reyhanlı Belediyesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası iş birliyle gerçekleştirilen sanat günlerinde kitap günleri, söyleşi ve imza günleri yapılıyor. Reyhanlı Belediyesi önünde kurulan çadırda söyleşi ve imza günlerinin gerçekleştirileceği kitap fuarı, 11 Aralık'a kadar sürecek.
2. Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günlerinin açılışı, Cemil Meriç Kültür Evi’nde yapıldı. Açılışa, AKP Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ve Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç de katıldı. Açılışta konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hacıoğlu, Cemil Meriç, bıraktığı eserler ve dünya görüşü ile ışık tuttuğunu söyledi. Hacıoğlu, "Bizi bizim düşünce yapımızı, siyasetimizi, coğrafyamızı temsil eden dünya çağında bir isim. Düşünce sistematiğinin en çınarıdır, Cemil Meriç. O, batı ve doğu kültür medeniyetini de buluşturan anlayışın temsilcisidir. Cemil Meriç, kendi tabiri ile fikir işçisidir. Necip Fazıl’ın dediği gibi 'O dış gözlerini iç dünyasını daha görmesi için Cenab-ı Hakk’ın aldığı' insandır. Bizler, Cemil Meriç’in doğduğu ve yaşadığı şehrimizde bize 'herkes gibi değil, insan kendi gibi yaşaması gerektiğini' öğütlemiş bir kültürün mirasçılarıyız" dedi. Bu tür organizasyonlarla insanların zihnine bu tohumun yerleştirildiğini ifade eden Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç de "Reyhanlı Cemil Meriç’in dünyaya geldiği yerdir. Burası ayrı bir öneme sahip" diye konuştu.
 


Anahtar Kelimeler: c. meriç i̇rfan ve sanat günleri

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19