Cadde trafiğinde ´sosyal deney´

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından projelendirilen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu (UKOME) kararıyla gündeme alınan Antakya Atatürk Caddesi´nin çift yönlü ulaşım çalışması sürüyor.

GÜNCEL 16.11.2018 10:11:30 0
Cadde trafiğinde ´sosyal deney´

Antaktya/SES

HBB´nin Ulaşım Master Planı kapsamında, Antakya Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ile Vali Ürgen Alanı arasındaki şehrin ana arterlerindeki güzergâhın işletme ve yerleşim bölgesi olması nedeniyle vatandaşlardan geldiği ifade edilen yoğun talepler üzerine mevcutta tek yön olarak devam eden trafik akışı, planlanan sosyal deney çerçevesinde çift yönlü olarak uygulamaya geçirilecek.
HBB´den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Bu sosyal deney kapsamında çalışmalar başlatan Büyükşehir ekipleri, güzergâh üzerinde parklanma alanları ve durak yerleri oluşturuyor. Böylelikle mevcut işletmelerdeki canlılığın arttırılması ve şehir merkezine girişin direkt olması amaçlanarak planlanan çift yön trafik uygulamasında HBB tarafından değişimin etkileri incelenerek karar verilecek. Cadde üzerinde araç akışı, işletmelerdeki verimliliğin artması veya azalması, kaza verileri gibi incelemeler neticesinde trafik akışının nihai haline karar verilmesi planlanıyor. HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu uygulama ile şehrin önemli arterlerinden biri olan Atatürk Caddesi´ni bölgeye uyumlu, görsel anlamda düzenli ulaşım ve parklanma ihtiyaçlarına cevap veren ulaşım yoluna çevrilmesi hedefliyor.'

 

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00