Çadır kütüphaneyi çocuklarla birlikte kurdular

Hatay Kültür Sanat ve Edebiyat Platformu adına Hatay’a gelen heyet, 6 Şubat Depreminde Antakya’da hayatını kaybeden eğitimciler İlkay Efe ile Alaattin Keleş’ın adının verildiği çadır kütüphane kurdu.

EĞITIM 15.04.2023 19:04:00 0
Çadır kütüphaneyi çocuklarla birlikte kurdular

İskenderun, Arsuz, Samandağ, Antakya ve Defne’deki inceleme ve görüşmelerin ardından platform üyeleri, Akdeniz Mahallesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz koordinasyon merkezine Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu olarak Eğitim Emekçileri İlkay Efe-Alaattin Keleş Kütüphanesi'ni kurarak açılışını yaptı. Platform üyesi yazar ve sanatçıların kitap ve donanımını ortak sağladığı kütüphane, çadır yerleşkesindeki çocukların da katkısı ile kuruldu, birlikte açıldı.

Açılışta konuşan platformun yürütme kurulu üyesi ve sözcüsü Müslüm Kabadayı, “Tarihin ilk ışıklı caddesi olan Herode’nin, günümüzün Kurtuluş Caddesi’nin aslına uygun olarak yeniden kültür-sanat ve edebiyat mekanına dönüştürülmesi için kalemlerimizi, fırçalarımızı ve notalarımızı kullanacağız” dedi.

Hatay’ın yetiştirdiği büyük şair ve yazarlardan Ali Yüce’nin “Antakya Çarşıları”nın, Süleyman Okay’ın “Sevda Tutuklanamaz”ının, Sabahattin Yalkın’ın “Asi Destanı”nın, Ayla Kutlu’nun “Islak Güneş”inin, Burhan Günel’in “Acının Askerleri”nin ve daha nice yapıtın üretildiği coğrafyaya sahip çıkacaklarını belirten Kabadayı, “Tarihin ilk ışıklı caddesi olan Herode’nin, günümüzün Kurtuluş Caddesi’nin aslına uygun olarak yeniden kültür-sanat ve edebiyat mekanına dönüştürülmesi için kalemlerimizi, fırçalarımızı ve notalarımızı kullanacağız. Bu amaçla bugün Antakya’da ilk örnek olarak çadır kütüphanemizi, sanat ve edebiyat insanlarının halkla buluşmasını sağlayacak mekânımızı hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19