“Çağdaş değerlerden ödün verilmeyecektir”

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 99´uncu yıldönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında 19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilm

GÜNCEL 18.05.2018 10:04:10 0
“Çağdaş değerlerden ödün verilmeyecektir”

İsknderun/SES

 Bu ruh ile Kurtuluş Savaşı´nın zaferle sonuçlandığını, milli egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin kurulduğunu kaydeden Ertem, mesajında şunları ifade etti: “Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. İnanıyorum ki, Cumhuriyet´in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir. Atamız Gençliğe Hitabesi´nde “Bütün bu vaziyetten daha elim ve daha vahim olmak üzere memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, delalet, hatta hıyanet içinde bulunabilirler” diyerek bu günleri de görmüştür. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk´ün söylediği gibi bugün tehdit altında olan, emanete hıyanet içinde olanlar bilsinler ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhu taşıyan son kişi kalana kadar Atatürk Cumhuriyeti ortadan kaldırılamaz. 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle, yaşlısıyla on binlerce umutlu, cesur, kararlı vatandaşlarımız ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun fikirlerini ve eserlerini sonsuza kadar taşıyacaktır. Bu topraklarda Mustafa Kemal´ler yenilmez.”

Soytürk: Bu ülkenin geleceği ve umudusunuz
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi büyük anlam taşıdığını belirtti. “Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin en önemli adımı, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır” diyen ve mesajında gençlere seslenen Kaymakam Soytürk, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti´nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir. 19 Mayıs´ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk´ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz.”

Dingil: Bu günün coşku ve gururunu yaşıyoruz
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk Gençliğine armağan ettiği bu günü kutlamanın coşkusu ve gururu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, yurdumuzun düşman işgallerinden kurtarılması yolculuğunun başlangıç tarihidir. Mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı yolunda, milli mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüren milletimiz, birbirine kenetlenerek kutlu bir şahlanış ve diriliş gerçekleştirmiştir. 19 Mayıs Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bu güne anlam katan gençlerimize, ecdadımızın bu vatan topraklarını korumak için yaptığı fedakârlıkları göstererek, ecdatları ile gurur duymalarını ve bize bıraktıkları mirasa en güzel şekilde sahip çıkmalarını sağlamamız gerekir.
Geçmişini unutmayan, inançlı, özgüvenli, vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutan, azimli ve çalışkan bir gençliği yetiştirmek bizim en önemli sorumluluğumuzdur.”

Kimyeci: Gençler hepimizin ortak sorumluluğu
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 19 Mayıs´ı Türk Milleti´nin tarihinde dönüm noktası olarak adlandırdı. Yıldönümü mesajında Kimyeci, şunları ifade etti: “Asil Milletimizin, tüm zor şartlara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs, Türk Milleti´nin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, birliğinin ve bağımsızlığının elinden almasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. 19 Mayıs´ta başlayan bağımsızlık mücadelesi ile ilk adımları atılan Cumhuriyetimizin; birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için bizlere ve özellikle de Atatürk´ün 19 Mayıs´ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Unutulmamalıdır ki; hepimizin ortak sorumluluğu olan gençlerimizin başarısı, Cumhuriyetimizi yüceltecek yegâne unsurdur.”

Yaman:Bize düşen gençlerin fırsat eşitliği
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman da 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları dile getirdi: “Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsunda tutuşturduğu kurtuluş meşalesi ile ülkemizin emperyalizme karşı mücadelesi başlatılmış, akabinde oligarşiden demokrasiye uzanan cumhuriyet tarihimizin temel adımları atılmıştır. Bu özel günün gençlere armağan edilmiş olması ülkenin kaderinin gençliğin elinde olduğu vurgusu açısından ayrıca önemlidir. Bilimin ve teknolojinin bu kadar geliştiği günümüzde; doğru koşullar sağlandığı takdirde ülkemizi dünyanın süper güçleri ile yarışır hale getirebilecek bir gençlik potansiyelimiz var. Bizlere düşen gençlerimize fırsat eşitliği sağlamak, gelecek kaygısı yaşamadıkları, özgür bireyler olarak özgüven içinde yetiştikleri bir ülke kurmaktır.”


Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00