‘Çalıntı bölge´ tepkisi

Rusya´nın Türkiye´de de yayın yapan haber sitesi Sputnik´in Hatay´la ilgili imza attığı haber tepkiyle karşılandı.

SİYASET 3.03.2020 13:28:35 0
‘Çalıntı bölge´ tepkisi

İskenderun/SES

Sputnik´in İngilizce sayfasında yer alan haberde 1939 yılında Türkiye´ye katılan Hatay yeniden tartışmaya açıldı, skandal olarak yorumlandı, sosyal medyada en çok konunuşulan madde oldu.
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, yayımlanan haberin ‘skandal ve kabullenemez´ olduğunu vurgularken, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, provakatif yayın olarak niteledi.

Savaş: Kimsenin haddi değil
Yayımladığı haberi skandal ve kabullenemez olduğunu ifade eden Başkan Savaş, Gazi Mustafa Kemal´in şahsi meselesi olarak gördüğü ve ‘namusum´ dediği Hatay için çalıntı yakıştırması yapmanın kimsenin haddi olmadığını vurguladı. Savaş, “Anadolu´nun işgalinde ilk kurşunun sıkıldığı, bağımsızlık ateşinin yakıldığı bu topraklar, Türk milletinin anasının ak sütü gibi helaldir. Millet olmayı devlet olamaya tercih eden biz Hataylılar, öz yurdumuzda, Türkiye Cumhuriyeti´nde yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi. Mesajının devamında bu skandal haberi paylaşan ajans yetkililerine de seslenen Başkan Savaş, “Hatay, başkalarının asla ulaşamayacağı bir hayal; bizim ise vatanımıza, bayrağımıza sımsıkı sarıldığımız, Ata´mızın şahsi meselesi olan değiştirilemez gerçeğimizdir” ifadelerini kullandı.

Yeloğlu´ndan tepki geldi
Haberin ardından AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu´ndan, Rus haber ajansına sert tepki geldi. Başkan Yeloğlu, ‘bu tür provakatif haberleri esefle kınadıklarını´ belirtti. Yeloğlu, “Hatay, çalıntı bölge değil, Fransız işgalinden kurtarılmış bir şehirdir. Türk yurdudur ve Türk yurdu kalmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Haberde ne diyor?
Sputnik´in haberinde, “´Çalıntı bölge´ 80 yıl önce Suriye sınırında olan bölge Fransa tarafından Türkiye´ye neden verildi” başlığıyla verilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın Suriye ile doğrudan bir kavga verdiği belirtildi. Haberde, “kavganın” Suriye´nin İdlib bölgesinde gerçekleştiği, bu bölgenin de Hatay´ın hemen yakınında olduğu belirtildi. Sputnik International, “kavganın” 1939´da referandumla Türkiye´ye katılan Hatay´ın sınırında gerçekleştiği, bölgedeki çatışmalardan dolayı yeni bir mülteci akınının Hatay´a dayandığı ifade edildi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00