‘Çalışan Gazeteciler Günü´ kutlandı

10 Ocak 1961´de gazetecilerin haklarının yasal güvenceye alan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi dolayısıyla ‘Çalışan Gazeteciler Günü, mesaj ve ziyaretlerle kutlandı.

GÜNCEL 10.01.2021 14:52:21 0
‘Çalışan Gazeteciler Günü´ kutlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazetecileri “hakikatin temsilcisi” olarak adlandırdığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında “Türkiye´nin son yıllarda her alanda kat ettiği ilerleme, medyada da çeşitliliğe sahip özgürlükçü bir ortamın oluşmasıyla kendini göstermektedir” dedi. İfade özgürlüğü ile propaganda ilişkisine de dikkat çektiği mesajında Altun, “Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kavramlarının terör örgütlerinin propagandasını yapma, vatandaşlarımız arasında ayrımcılık, nifak ve nefret tohumları serpme ya da vesayet ve darbe dönemlerini yüceltme gibi ifsat edici emeller için kalkan olarak kullanılmasına, herkesten önce “hakikat temsilcisi” olan gazetecilerin müsaade etmemesi gerekmektedir” değerlendirmesini yaptı. Altun, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak, mesleki ilkelerden ödün vermeden görevlerini ifa ederken, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine, birlik ve beraberlik ikliminin güçlenmesine katkıda bulunan kıymetli medya mensuplarımızın her zaman destekçisi olmayı sürdüreceğiz.”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, gazeteciliğin ‘gücünü kamuoyu desteğinden aldığını, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağladığını´ belirterek, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Medyanın toplumsal kalkınmadaki rolüne de işaret eden Vali Doğan, mesajında şu görüşleri dile getirdi: “Demokrasinin gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında değerli katkıları bulunan, Hatay´ımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan tüm gazetecilerimizin bu görevi yerine getirmede gösterdikleri fedakârlık ve gayretlerini takdirle karşılayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Bağımsız Türkiye Partisi BTP Hatay İl Başkanı Fehmi Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, da mesajlarıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumun sesi olan, dünyada yaşanan gelişmeleri insanlara tarafsızca aktaran gazetecilerin mesleği zor olduğu kadar kutsaldır. Vatandaşların haber alma hakkı için türlü baskı ve zorluklarla karşılaşan gazetecilerin sergilediği çaba takdire değerdir. Özellikle pandemi sürecinde en az sağlık çalışanları kadar mücadele eden ve gerçekleri bizlerle paylaşmak için gecesini gündüzüne katan basın emekçilerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Gazetecilerin ve basın emekçilerinin mesleki yaşamlarında karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız.”

AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, gazeteciliği ´fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslek´ olarak tanımladığı mesajında şunları ifade etti: “Özellikle 15 Temmuz´da milli irade ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı basın mensuplarımızın, ülkesi ve milleti için ne kadar önemli bir görev icra ettiğine bütün dünya şahitlik etmiştir. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Türk basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum.”

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in mesajı ise şöyle: “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilenmesini sağlayan, demokratik ve objektif haberciliği ilke edinerek mesleğini fedakarca yapan tüm değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum.”

Gazetecilerin zor şartlarda önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiklerini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, basın mensubu arkadaşlarımız doğru haberi halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmekte ve bu anlamda kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Halkın, tarafsız, doğru, ilkeli ve eksiksiz haber akışıyla bilgilendirilmesi, şeffaf ve demokratik toplum olmanın başlıca şartlarından biridir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin, ilimizin olduğu gibi ilçemizin de sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.”

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi´nin, Çalışan Gazeteciler Günü´nün “Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için” kutlandığını ifade ettiği mesajı şöyle: 10 Ocak 1961´den beri kutladığımız günün bize özgü olması Türkiye için basının öneminin göstergesidir. Her koşulda doğru haber vermeyi, tarafsızlığı ve basın etik kurallarına uymayı ilke edinmiş; toplumun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan başta yerel basın olmak üzere tüm Türk basını çalışanlarına çalışmaları için şahsım, kurumum ve ülkem adına teşekkür ediyorum.”

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, mesajında şunları kaydetti: “Her yıl kutladığımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün, tüm basın-yayın ve ahlak ilkelerine uyarak, doğru bilgiyi her ne pahasına olursa olsun kamuoyuna ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtan, başarılı ve ilkeli yayın çizgisinden ödün vermeyen, tüm basın çalışanlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Sizler gücünü halktan alarak kamuoyunu doğru, tarafsız, haber alma hakkını koruyacak, zor şart ve imkânlar içerisinde görevinizi yaparak, demokratik kültürümüzün gelişimine de önemli ve değerli katkılar sağlacaksınız.

Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, mesajında “Vatandaşın zamanında doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkına katkı sağlayarak, milletin vicdanının sesi ve demokrasinin temel taşlarından birisi olan basınımız, kamuoyunun ülkede ve dünyada olup biten her şeyden haberdar olabilmesini sağlamaktadır. Sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen gazetecilik mesleğini fedakarca yerine getiren siz Hatay Yerel Basınımızın güzide temsilcilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü” şahsım ve teşkilatım adına en iyi dileklerimle kutlar, selamlarımı sunarım” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23