Çalışan gazilerin maaşının kesilmesine önerge

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, resmi kurumlarda çalışıp emeklilik hakkı kazanan ve 1 Ocak 2014 tarihinden önce emekli olan 377 terör gazisinin maaşlarının 17 Aralık 2019 tarihi itibarıyla kesilmesini önergeyle parlamentoya taşıdı.

GÜNCEL 6.02.2020 09:53:48 0
Çalışan gazilerin maaşının kesilmesine önerge

İskenderun/SES

 Bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu ifade eden milletvekili Şahin, yasada yapılan değişiklikle terörle mücadele gazilerinin erken emeklilik hakkının ellerinden alınıp, SGK´nın bağladığı emekli maaşlarının kesilmesini eleştirdi.

'Gazilerin emeklilik hakkı gasp edilmiştir'
Hatay Milletvekili Şahin, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, '7193 sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 48. maddesinde şehit yakınları, gaziler ile başarılı sporculara yapılan ´yersiz ödemelerin terkinin sağlanması´ hakkında düzenleme yapıldı. Bu maddede yapılan düzenleme sonucunda terörle mücadeleden yararlanarak gazi olanlardan çalışabilir durumda olanların erken emeklilik hakları elinden alınmış, özellikle resmi kurumlarda çalışıp emeklilik hakkı kazanan 1 Ocak 2014 tarihinden önce emekli olan 377 terör gazisinin maaşları 17 Aralık 2019 tarihi itibariyle kesilmiştir. Bu vatan uğruna kahramanca savaşıp kanı dökülen gazilerimizin emeklilik hakkı resmen gasp edilmiştir. AKP hükümeti tek bacağı kopmuş gaziye ‘Sen tek ayakla çalışabilirsin, emekli olamazsın. Seni sehven emekli ettik, maaşını kesiyoruz´ diyor. Böyle bir aymazlık asla kabul edilemez. Kahraman gazilerimize yapılan bu büyük ayıptan derhal geri dönülmelidir' ifadesine yer verdi.

377 gazinin maaşının kesilmesini bakana sordu
Milletvekili Şahin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanının cevaplamasını istediği önergesinde, terörle mücadele için canını ortaya koyan gazilerin maaşlarının neden kesildiğini, 377 terör gazisini mağdur eden bu düzenlemenin gerekçesini ve bu mağduriyetin giderilmesi konusunda bir çalışmalarının olup olmadığı sorusuna yer verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22