'Çalışanlar olmadan fabrikalar büyüyemez'

İSÇEİD, üyelerini kahvaltıda buluşturdu.

SİYASET 30.03.2019 09:28:11 0

Akın Bodur/İskenderun

İSDEMİR Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD), İskenderun ve Osmaniye´de düzenlediği kahvaltı ve yemekle üyelerini biraraya getirip, bürokrasi ve siyasetçilerle buluşturdu.
İskenderun´daki Bayırlı Resteronta düzenlenen kahvaltıya aileleriyle birlikte katılan dernek üyeleri, Osmaniye´de de Köşk Düğün salonunda, belediyenin katkılarıyla yemek verdi. İskenderuhn´daki kahvaltıya atay Milletvekili Suzan Şahin, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Kahlvaltıda konuşan milletvekili Şahin, 'Emeklilerin sorunları ve emeklilikte yaşa takılanların konusunda Meclis´e yasa teklifi vermemize rağmen, emeklilerden yeterli ilgi ve desteği göremedik. Eğer ki bir sorun varsa mutlaka çözmek bize düşer ama sizden de destek gerekir' dedi.
Osmaniye´deki yemekte konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara de şunları söyledi: 'Osmaniye´nin büyümesinde, gelişmesinde İSDEMİR´in büyük yeri var. İSDEMİR kurulmadan önce Osmaniye küçük bir kasaba iken, demir çelik çalışanların yerleşim yeri olarak Osmaniye´yi seçmesiyle mahalleler büyüdü, şehir büyüdü ve zenginleşti. Siz emeklilerin bunda büyük payı var. Böylesi değerler yaratan siz büyüklerimiz olan emeklilere hizmet etmek, sosyal destek sağlamak bizlerin görevis' diye konuştu.
Kahvaltı ve yemekte konuşan İSÇEİD Başkanı Nurullah Er ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Dünün çalışanları bugünün emeklileridir. Bugünün çalışanları ise yarının emeklisi olacak. Emeklilik, her çalışanın varacağı bir nokta. İSDEMİR büyük bir tesis diyorlar, doğrudur. Ama büyüklüğüne sizlerin katkıları pek görülmüyor, konuşulmuyor, duyulmuyor. Biz çalışanlar olmadan fabrikalar büyüyemez. Bugün Osmaiye´den Hatay´a kadar olan her yerleşim yerinde İSDEMİR çalışanlarının ayak sesleri vardır. Daha da ötesi Türkiye´de vardır. Bu kadar büyük değerler yaratmamıza rağmen, bölgenin ekonomik yapısına katkı sunmuşsak, sosyal değişimi getirmişsek, kültürel bir farklılık oluşturmuşsak, İskenderun Körfezi´ndeki bu zenginlikler biz emeklilerin ve bugünkü çalışanların sayesinde olmuştur. İSDEMİR emeklileri olarak bugün içinde bulunduğumuz bu yaşantıyı hak etmiyoruz. yeterince bir araya gelemiyoruz. Gelmemiz yazım. Emekli yaşantımızı değiştirmek için önce bizlerin birlik olması gerekir. Ondan sonrasının kendiliğinden geleceğine inanıyorum.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57