Çalışkan: Her görüş Filistin için toplandı

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Necmettin Çalışkan, İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilen Büyük Kudüs Mitingi´nin Saadet Partisi´nin siyasi güç ve kadrosuyla ortak atmosfer oluşturduğunu söyledi.

SİYASET 18.02.2020 12:05:12 0
Çalışkan: Her görüş Filistin için toplandı

İskenderun/SES

 Çalışkan, “Tereddütsüz şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiye´nin birleştirici ve bütünleştirici gücü olarak Saadet Partisi dışında hiçbir siyasi güç, bu kadroyu bir araya getiremezdi. Sonuçta her görüşten insan Filistin davası için toplandı” dedi.
Büyük Kudüs Mitingi ile ilgili yaptığı yazımı açıklamada, “Kudüs´le ilgili pek çok organizasyona katılmış birisi olarak ifade etmeliyiz ki yurtiçinde yapılanlar arasında şahit olduklarımız arasında belki de en anlamlısı buydu. Miting tam bir Yenikapı ruhunu yansıttı. Mitingin içe ve dışa yönelik mesajları vardı. Mahalle baskısı olmadan, gelmeyenlerin terörist damgası yiyecek korkusunun olmadığı halde temsil gücü yüksek katılım gerçekleşti. Aslında bazı şeylerin vuku bile başlı başına değerlidir, yeterlidir” ifadesini paylaştı.
Çalışkan, Saadet Partisi dışında hiçbir siyasi gücün, bu kadroyu bir araya getiremeyeciğini kaydeden Çalışkan, şunları kaydetti: “Ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hepsi yan yana oturdu. Bu açıdan bu miting temsil kabiliyeti son derece yüksek ve aynı zamanda özgül ağırlığı fevkalâde bir miting oldu. Sabotaj girişimleri fayda etmedi. Sağdan soldan öttürülenlerin ötmesi ancak kendilerine kaldı. Küçük hesaplar peşinde olup bir yerlere şirin görünme gayretinin içinde olan yağcıların, “birilerine yaranacağım, bunları perişan edeceğim” düşüncelerinin hiçbir faydası olmadığı görüldü. Kim bilir ne korkularla bunu yapıyorlar onu da bilemiyoruz. Bu mitingin dış dünyaya yönelik mesajına gelince; ABD Başkanı Trump´ın Yüzyılın Anlaşması dediği Filistin´i imha planına dünyada sessiz kalınmadığı görülmüş oldu. Türkiye´den verilen bir sesle dünyadaki Müslümanlar ve ezilenler adına, baskıcı tahakkümcülere karşı ortak bir sesle “durun biz varız” denmiş oldu.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72