Çalışkan:1974 ruhu yeniden doğacak

Seçimin tek adam ile ortak akıl arasında olacağını savunan Saadet Partili CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, Hassa’da muhtarlarla buluştu.

SİYASET 4.05.2023 14:06:00 0
Çalışkan:1974 ruhu yeniden doğacak

Türkiye’de başkanlık sistemi ile birlikte iki bloklu bir süreç yaşandığını belirten Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partili Necmettin Çalışkan, 1974 ruhunun yeniden doğacağını söyledi.

Hatay’ın her dönem dışlanan bir il olduğunu dile getiren Çalışkan, 14 Mayıs seçimlerinin tek adam ile ortak akıl arasında bir referandum olacağını savundu.

Muhtarlar buluşmasında Hatay’daki devlet yatırımlarına değinen çalışkan, 1974 yılından bugüne Hatay’da hiçbir yatırımın olmadığını 14 Mayıs sonrası o yatırımların yeniden Hatay’a geleceğini sözlerine ekledi.

CHP listesinden 4. sıra milletvekili adayı gösterilen Necmettin Çalışkan, “Bu seçim Türkiye’nin alışık olmadığı bir seçim. Bugüne kadar koalisyonlar seçim sonrası oluşuyordu. 15 Temmuz sonrası Anayasa değişti. Başkanlık sistemi oluştu ve iki bloklu duruma dönüldü. 6’lı Masa 2017 yılında başladı. Biz Saadet Partisi olarak Cumhurbaşkanını halk seçsin ama sınırsız yetki almasın dedik. O günden beri hep birlikte çalışıyoruz. Biz 5 yıldır Millet İttifakı olarak ilkesel bazlı çalışmalar yürüttük. 2 yıldır liderler bir araya geldi. Çalışmalar yürütüldü, hükümet politikası oluşturuldu. Yol haritası belirlendikten sonra Adayımızı belirledik. İnşallah Millet İttifakı seçimlerden sonra iktidara gelecek” İfadelerini kullandı.

6’lı Masanın ülkenin geleceği için yararlı olacağını savunan Çalışkan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülke bazlı çalışmalarımız var. Biz bu seçimde aslında biraz referandum yapacağız. Tek Adam rejimi olacak, ortak akılla mı yönetilecek seçimi olacak. 6’lı masa toplumun bütün renklerini bir araya getiren, en solundaki ile en sağındaki partileri bir araya getiren bir masa. Biz umuyoruz ki 1974’teki gibi o dönem yeniden yaşanacak. O dönemin ağır sanayi hamleleri yeniden gerçekleşecek. 1974 ruhu yeniden doğacak. 14 Mayıs sonrası bunların hepsini Millet İttifakı olarak biz yapacağız. Hatay en son kamu yatırımını 1974’te görmüştü. Hatay dışlanmış bir il. O günden beri Hatay’ımıza bir yatırım gelmedi. Depremi yaşadıktan sonra bile yardımların en son ulaştığı yer Hatay oldu.”

“İlk 100 günlük planımız hazır”

CHP Milletvekili Adayı Servet Mullaoğlu’nun da eşlik ettiği Antakya Organize Sanayi Sitesi Başkanı Tahsin Kabaali ve yönetimini ziyarette ise Necmettin Çalışkan, “Bugün Hatay’da yüzlerce işletme zor durumda. Bu durumun çözülmesi için Biz Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak önümüzdeki 100 gün içinde gerekli çalışmaları hazırladık. Millet İttifakı’nda sanayi hamlelerini geçiren Saadet Partisi var, ekonomiyi bilen parti liderleri var, tecrübeli devlet adamları var. Bu ittifak zorunluluk üzerine değil, huzur üzerine, ekonominin iyileşmesi üzerine kurulmuş bir ittifaktır. Bu ittifakı Türkiye’nin ittifakıdır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Çalışkan: yeniden doğacak

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19