Çalışkan AKP’li seçmene seslendi

AKP seçmenine çağrıda bulunan Hatay milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, oy verilecek adresin Saadet Partisi olduğunu Millet İttifakı ile Saadet Partisi’nin yeniden mecliste söz sahibi olacağını söyledi.

SİYASET 6.05.2023 23:36:00 0
Çalışkan AKP’li seçmene seslendi

Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, seçim çalışmaları kapsamında gezilerini sürdürüyor. Hatay’ın yeteri kadar kamu yatırım alamadığını kaydeden Çalışkan ayrıca seçilmesi durumunda Hatay Lobisi oluşturacağını belirtti.

“Ak Parti’nin kuyusu Saadet Partisi’dir”

Çalışkan konuşmalarında başlıklarla şunları ifade etti:

“2023 bizim için önemli bir adım olacaktır. Biz seçimlerde tek adamla mı ortak akıllı mı yönetilmek istiyoruz bunu seçeceğiz. Saadet Partisi her zaman ilkeler içinde olmuş, doğru politikalar vermiş, milletin manevi ve maddi anlamda katkısı için mücadele etmiştir.

1974 yılında o dönemini koalisyonlarda Türkiye için büyük bir kazanım olmuştur. Kamu yatırımları artmıştır. Kıbrıs Barış Harekâtı düzenlenmiştir. Hatay için demir çelik fabrikaları kurulmuştur. O günden bu yana Hatay’da yeteri kadar yatarım olmamıştır. O günden bugüne geldiğimizde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiğinde bu yatırımlar artacaktır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Bey de göreve gelecektir. AK Partili arkadaşlara söylemek istiyorum, oy vermek istiyorlarsa Saadet Partisi’ne gelsinler. AK Parti oyunu kullanmak istiyorsa Saadet Partisi’ne kullansın. AK Parti’nin kuyusu Saadet Partisi’dir. Millet İttifakı’nın hedefi üretim, emek ve sektörün karşılığını bulmasıdır.”

“Hatay’da işbirliği lobisi yok”

“Önceden çek, senet mafyası vardı. Bugün ise 5’li çete var. Bu ülke gerçekten büyük bir ülke. Ülkemizin kaynakları 85 milyon insana fazlasıyla yeter. Yeter ki yolsuzluklara fırsat vermeyelim. Ben bu menfaatleri korumak için adayım. Her dönem Hatay’da ikinci evlat muamelesi gördük. Depremde en çok acıyı biz yaşadık. Ama öncelikler diğer illere gitti.

İl olarak Hatay lobisi olmamasına üzülüyoruz. Tüm illerde il menfaati gözeten bir lobi var. Hatay’da bir iş birliği ve lobi yok. Bu ayrımında sona ermesi gerekiyor. İnşallah bu görev verildiğinde ilimizi en iyi şekilde temsil etme gayretinde olacağım.” 

Türkiye tarihinin en değişik seçimi

Bugün seçime az bir süremiz kaldı. Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı yapmış biri olarak Millet İttifakı içinde CHP Milletvekili listesinde Milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını yürütüyorum. Millet İttifakı en sağ ile en sol partiyi bir araya getiren geniş bir ittifak olarak seçimlere giriyor. Bu seçim Türkiye tarihinin en değişik seçimi olarak gerçekleşiyor.

AK Partinin dönemi sona erdi

AK Parti 22 yıldır yönetimde, bazı noktalarda başarılı işler yaptılar, heyecanları il dönemleri vardı. Bu dönemleri sona erdi, heyecanları bitti. Biz değişim olsun istiyoruz. Bir defaya özel olarak Millet İttifakı’na destek verelim. Yapmadılar-Battık diyecek durumda değiliz.

Hataylı tüccar Suriye’ye giremiyor

AK Parti Hatay’da Cilvegözü Sınır Kapısını yavaşlattı. Öncüpınar ve diğer kapılar Suriye ile çalışıyor. Cilvegözü sınır kapısı çalışmıyor. Hataylı tüccar Suriye’ye gidemiyor. Fakat diğer illerin sınır kapıları açık ve o yörenin esnafı Suriye’ye gidebilir. Neden gidebiliyor? Çünkü o illerde bir lobi var ve lobi kendi illerinin menfaatlerini rahatlıkla koruyor. Antep’teki ticaret yapanlar giriyor çıkıyor, Hatay’dakiler eziyet yaşıyor. Milletvekilleri bu kapıyı nasıl çalıştırırız demiyor, işi gücü yok taziye evi geziyor. Böyle olmaz. Milletvekillerinin işi vardır.

Hatay’a giriş Belen girişinde bitiyor

Türkiye’de otoban her yerde var. Edirne’den çıkıyor, Belen girişinde bitiyor. Neden kalan 23 kilometre yapılmıyor. Türkiye’de her yerde dağlar deliniyor, tüneller yapılıyor ama burada o tüneller yapılmıyor. Oranın lobileri çalışıyor, bizimkiler çalışmıyor. Maraş’tan Elbistan’a 6-7 tane tünel yapılmış ama Belen’den buraya yapılmamış.

Deprem oldu 11 vilayette en son Hatay’a yardım geldi. Yollar tıkandı. Her yere hizmet gitti. Hatay’a gelemedi. Yolumuz yok. Deprem oldu, her yere yardım gitti Hatay’a gelmedi. Neden bu düşmanlık yapılıyor, çünkü burası sahipsiz. Buranın hakkını arayan siyasetçiler yok. Maraş’ın onlarca yolu var. Hatay’ın bir tane girişi var. O yola da tünel yapılmıyor. Belen tıkandığında Hatay’ın işi bitiyor.

Suriye’nin bütün yükünü Hatay’a çektirdiler

Suriye İç Savaşı’nın bütün yükünü Hatay çekti. Bütün Suriyeliler önce Reyhanlı’ya geldi. Sonra Antakya’ya geldi. Parası olanlarda diğer illere gitti. Bütün yükü Hatay’a çektirdiler. Maalesef şu işleri takip edecek bir tane Milletvekili yok. İnşallah bize yetki verilirse biz bunu en iyi şekilde yapacağımızı düşünüyoruz. Milletvekilliği bir sorumluluktur, bunun sorumluluğunu bilerek çalışmak gerekir.

Değişim her zaman iyidir

Koca bir ülkeyi bir kişiyi yürütmesinin imkânı kalmadı. Oy alacağım diye insanların dini var mı yok mu ezanı var mı yok mu diyorlar. Ama artık onlarda yoruldu. Metal yorgunlukları oluştu. Ama değişim her zaman iyidir.

Yola ilkelerle çıkıldı

AK Parti’nin her dönemi birbirinden çok farklıydı. 1.dönemi ile 2.dönemi arasında büyük farklar var. Yeni dönemde gelen ortaklıklar yüzünden AK Parti’de DSP, YRP, HÜDA-PAR’ı bünyesine kattı. Sistem değiştiği için beraber hareket etme zorunluluğu var. Millet İttifakı bu zorunluluktan önce ilkeler üzerine 5 yıl önce bir yola çıktı.

Çete denilince akla 5’li geliyor

Türkiye’nin kaynakları bitmez ve kaynaklar doğru kullansa bu ülkede herkes refaha erer. AK Parti’de çok maaşlı dönem başladı. 10 yerden maaş alıyorlar. Gözlerini Allah doyursun. Bununla bitmiyor önceden çete dediğimizde bir anlamı vardı. Şimdi çete denilince aklımıza 5’li çete geliyor.

Yol haritası ve programı belli

Millet İttifakı’nda ise bu millet için yapılacak çalışmalar güven veriyor. Ortaya konulan yol haritası ve programı belli. Bu mekanizmada herkes birbirini kontrol ediyor. Denetlemesi var. İnşallah Kemal Bey Cumhurbaşkanı seçilince başkan yardımcılarıyla birlikte herkesin temsil edildiği bir anlayış olacak.” 


Anahtar Kelimeler: Çalışkan seçmene seslendi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19