Çalışkan: El konulan araziler ne zaman teslim edilecek…

Konteyner kent kurulacak arazilere el konulmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını belirten SP Milletvekili Necmettin Çalışkan, arazilerin sahiplerine ne zaman teslim edileceğinin çiftçilere bildirilmesi gerektiğini söyledi.

HATAY 10.08.2023 17:27:00 0
Çalışkan: El konulan araziler ne zaman teslim edilecek…

Çiftçilerin büyük zorluklar yaşadığının belirten Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deprem bölgesinde bulunan çiftçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündemine taşıdı.

Çalışkan, konteyner kent kurulacak arazilere el konulmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını dile getirerek, şunları kaydetti; “Rızaya dayalı olarak, halkı mağdur etmeden bu sorunu çözebilirler. Barınma yerleri için el konulan araziler konusunda çiftçimiz zarara uğratılmamalıdır. Çiftçilerimiz önünü göremiyor. Bu arazilerin sahiplerine ne zaman teslim edileceği bildirilmeli ki çiftçilerimiz tedbirleri alabilmeli. El konan arazilerin ne kadar süreyle el konulduğu ne zaman sahiplerine iade edileceğine dair hiçbir bilgi verilmemektedir. Bu açıdan da çiftçilerimiz geleceği görememekteler.  Kamu yönetimi disiplin ister, plan ister, öngörü ister. Bu açıdan burada bu arazilerin sahiplerine ne zaman teslim edileceği bildirilmelidir. Buna göre de çiftçilerimiz tedbirlerini alabilsinler.”

Depremde ekipmanlarını kaybeden çiftçilere bir kereye mahsus ‘ekipman hibesi’ verilmesini de isteyen Milletvekili Çalışkan, Bağ-Kur prim borçlarının devletin karşılaması gerektiğini söyledi. Çalışkan, “Çiftçilerin bu yıl ve önümüzdeki yıl sonuna kadar Bağ-kur, primlerinin kamu tarafından ödenmesi şarttır” diye konuştu.

Deprem bölgesinde barajlar yeterince su tutmadığı için sulama sorunları oluştuğunu ve çiftçilerin ekim yapamadığını belirten Çalışkan, birçok çiftçinin de deprem sırasında tarımsal ekipmanlarını kaybettiğini söyledi.

Bölgedeki çiftçilerin Bağ-Kur primlerini ödeyemediğini vurgulayan Çalışkan, şunları kaydetti: ”Bu açıdan bu yıl ve önümüzdeki yıl sonuna kadar Bağ-kur, primlerinin kamu tarafından ödenmesi şarttır. Kayıtlı çiftçilerin Bağ-Kur primleri kamu tarafından ödenerek bu mağduriyet büyük oranda giderilmiş olur. Bugün çiftçimiz Bağ-Kur primlerini ödeyemediğinden sağlık hizmeti de alamamaktadır” 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19