Çalışkan: ‘Kayıp çocuk’ ekranı karartıldı

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Hatay’ın mağduriyetlerinin 8 ayda giderilemediğini belirtti. Kayıp çocuklara ilişkin bakanlık uygulamasının kaldırılmasını eleştirdi.

TÜRKIYE 31.10.2023 16:36:00 0
Çalışkan: ‘Kayıp çocuk’ ekranı karartıldı

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında depremin üzerinden 8 ay geçmiş olmasına rağmen halen büyük mağduriyetler yaşamaya devam ettiğini ifade etti.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, hızlı tren projesinden, köy evlerine, hak mağduriyetlerinden, öğrenci sorunlarına birçok konuyu ele aldığı toplantıda son olarak Gaziantep ile Mersin arasında yapılması planlanan hızlı trenden de Hatay mahrum bırakıldığını kaydetti.

Mağduriyetleri tek tek sıraladı

“Aslında Hatay’ın yaşadığı deprem felaketi nedeniyle pozitif ayrımcılığa uğraması beklenirken vekillerin köstek olduğunu açıkça görüyoruz” diyen Çalışkan, Hatay’a üvey evlat muamelesinin devam ettiğini vurguladı.  Çalışkan, “Halen Hatay’ın havaalanı kapalı halen Hatay’da Amanos tüneli Belen geçidi yapılmıyor. Halen Hatay halkı dertleriyle, problemleriyle baş başa. Hatay’da yaşanan sıkıntılardan bir diğeri de deprem dolayısıyla vefat eden vergi mükelleflerinin kayıtlarının silinmesi böylece de varisilerin hak mahrumiyeti yaşaması söz konusu. Geçtiğimiz günlerde yine açıklanan hak sahipliği başvurusunda da büyük bir mağduriyet yaşadı. On binlerce başvuru sahibi taleplerine ret cevabı aldılar ve bugüne kadar evlere, iş yerlerine maddi yardım planlanırken, eşya yardımı planlanırken sözlerin hiçbirisi tutulmadı. Halk büyük mağduriyet yaşıyor” diye konuştu.

Kayıp çocuklar için nasıl ulaşılacak?

Depremin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen merkezde konutların teslim edileceği tarih ve sayının belirsizliğine de işaret eden Çalışkan, ‘kayıp çocuk’ konusunu da gündeme taşıdı.

Depremlerden sonra kimlikleri henüz belirlenemeyen refakatsiz çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Şubat ayında hayata geçirdiği uygulamanın kaldırılmasını eleştirdi. Milletvekili Çalışkan, şunları ifade etti: “Bakanlıkça açılmış olan kayıp çocuk ekranı da karartıldı dolayısıyla da kim nereden nasıl ulaşılacak bu konuların hepsi meçhul.”

Arttırılan üniversite kontenjanları çelişki mi?

Çalışkan, deprem bölgesindeki bir başka sorun olan ‘online’ üniversite uygulamasına dikkat çekti. Çalışkan, şunları kaydetti: “Deprem bölgesindeki bir başka sorunda üniversite kontenjanlarının  da %25 arttırılması. Zaten normal şartlarda eğitimine devam edemeyen öğretim elemanlarına konut, konteyner tahsis edilemeyen, öğrencilerine yurt tanımlanamayan, verilemeyen bir yerde hangi akılla, hangi vicdanla kontenjanlar arttırıldı anlamak mümkün değil ve bölgedeki öğrenciler eğitimi online alıyor. Online eğitim belki bir çözümdü ama aperatif bir çözümdü asla sorunu kalıcı olarak çözmez. Online eğitimin ne halde olduğu eğitim camiasıyla ilgili olan herkesin çok yakınla malumudur.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19