Çalışkan: Seçimden öte referanduma gidiyoruz

Saadet Partisi Erzurum İl Divan Toplantısına katılan Hatay milletvekili Çalışkan: Milli Görüş her dönem bütün kesimlerle işbirliği yapmaya alışık bir topluluktur.

SİYASET 24.05.2023 16:44:00 0
Çalışkan: Seçimden öte referanduma gidiyoruz

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için  ziyaretlerde bulunan ve programlara katılan ve CHP listelerinden milletvekili seçilen Saadet Partili milletvekilleri ile partinin kadroları, ikinci tur çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için ikinci tur çalışmaları kapsamında Erzurum’da toplantı ve ziyaret programlarına katıldı.  Saadet Partisi Erzurum il teşkilatında yaptığı konuşmada; “Bu seçimin artık tam anlamıyla bir referandum anlamı taşıdığını, mesele Tayyip Erdoğan mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu Cumhurbaşkanı olsun meselesinin çok ama çok üstünde bir konudur”  dedi.

Milli Görüş hareketinin 50 yıllık geçmişiyle bütün seçimlerde farklı bloklarla ittifak arayışlarına girdiğini ve ittifak yaptığını, ancak  çizgisini sürdürdüğünü vurgulayan Çalışkan, “Erbakan Hocamız sonrasında da bu ‘uzlaşı’ kültürü devam etmiş, ittifak arayışları devam edegelmiştir. O, her dönem fırsatları değerlendirmiş ayrım gözetmeden herkesle iş birliği yapmıştır. 96 yılında 54. Türkiye Hükümeti-Refahyol Hükümeti birileriyle iş birliği yaparak oldu. Refahyol Hükümeti o günkü şartlarda Doğru Yol partisi ile gerçekleşti. 2002'den sonra kısmi bir kırılma süreci yaşasak da 2011 yılında Merhum Erbakan hocamız hayattayken önemli bir ittifaka imza atmıştı ama gerçekleşmedi. 2015 yılında Büyük Birlik Partisiyle ittifaka girdik. 2018 de temelleri atılan Millet İttifakı 2023'te de genişleyerek devam etmiştir. Milli Görüş her dönem bütün kesimlerle işbirliği yapmaya alışık bir topluluktur. Saadet Partimiz, 10 milletvekili ile TBMM’nde yer alarak, yasama organında güçlü bir rol üstlenecektir” diye konuştu.

“Ahlak ve adaleti hakim kılmak için biraraya geldik”

İttifakla ilgili yöneltilen eleştirilere dikkat çeken Çalışkan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu iş birliği dönemlerinde attığı adamın doğruluğuna yanlışlığına bakarsınız. Eğer siz doğru hareket etmişseniz kiminle iş birliği yaptığınızın bir önemi olmadığını belirten Çalışkan, “Burada şu hususu da belirtmekte yarar var. Bazı yerlerde sanki biz bazı partilerle beraber olmayı tercih ettik. Falancalardan uzak kaldık gibi bir yakıştırma asla doğru değil. Bugün geldiğimiz noktada bizi suçlamaya çalışanlar, Saadet Partisinin oy oranına rağmen bu kadar belirleyici olmasından rahatsız oluyorlar. Biz ahlakı ve adaleti hakim kılmak için bir araya geldik.”


“28 Mayıs zafer elde etme zamanı”

İttifak kararının teşkilatın yüksek organları tarafından oy birliğiyle alındığını da hatırlatan Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alınan bu karar teşkilatımızda farklı düşünenler asgari düzeyde olsa da yoğun bir destekle karşılanmıştır. Bu seçim gerçekten bizim için çok önemli bir seçim oldu. Kapısının önünden geçmeye cesaret edemediğiniz insanların evinin içine geçerek davamızı anlatma fırsatı bulduk. Bugün çok önemli bir kitlenin bundan sonraki seçimlerde bizi dinlemesine, bizimle beraber olmasına fırsat hazırlandı. Son girdiğimiz seçim pekala ülke insanımızın asgari müştereklerde buluşabileceğini, beraber hareket edebileceğini ortaya koydu. Şimdi zaman, 28 Mayıs’ta kesin bir zafer elde etme zamanıdır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00