Çalışkan: Ülkemizi iç çatışmaya çekme zemini kollanıyor

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Millet-Vekili Buluşmaları kapsamında STK, basın, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri sundu.

SİYASET 2.10.2023 14:23:00 0
Çalışkan: Ülkemizi iç çatışmaya çekme zemini kollanıyor

Hatay’daki Suriyeliler hakkında da konuşan Çalışkan, “Suriyeliler üzerinden oluşturulan yabancı düşmanlığı üzerinden ülkemizi iç çatışmaya çekme zeminini kolluyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Hatay’daki demografik yapının çok önemli olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Bir kere ülkesini milletini seven insan her halükârda ülkesini ve milletini menfaatine olan hususlarda ideolojik tavırdan ziyade reel düşünme peşinde olur. Yabancılara karşı pek çok ülkede sınırlama vardır” dedi.

“ÜLKEMİZİ İÇ ÇATIŞMAYA ÇEKME ZEMİNİ KOLLANIYOR”

Çalışkan, “Bizim Hatay’a gitmemiz gerekirse burada Suriyeliler ile ilgili hususta maalesef ülkemizde birtakım odaklar, yabancılara karşı düşmanlığı kışkırtıyor. Bir nefret ortamı kurarak adeta ülkemizi bir iç çatışmaya çekme zemini kolluyor. Ama bazı gerçekleri görmek zorundayız biz bunları defalarca dile getirdik, Suriye de ki iç savaş maalesef Türkiye’nin arı kovanına çomak sokmasıyla şekillenmiş bir savaştır” ifadelerini kullandı.

“HATAY’IN İRADE HAKKI GASP EDİLİYOR”

Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen ve geçtiğimiz gün serbest kalması için yürüyüş başlatılan tutuklu Can Atalay hakkında da konuşan çalışkan, “Sayın Can Atalay Hatay’ın seçilmiş vekilidir, şuanda da hala ceza evindedir. Şahsen doğru bulmadığımız bir durum olduğunu belirtmek isterim. Hangi partiden olursa olsun, mademki yasalara göre aday olmasında sakınca görülmedi. Ayrıca Savcılık ve YSK onayladı. Seçim sürecinde de Hatay halkına düşüncelerini kampanyalar ile yürüterek, kendisini tanıttı, seçimde kazandığı ilan edildi. Hatta avukatlar aracılığı ile mazbatası da alındı, daha ötesi TBMM’de ilin milletvekili olarak anons edildi. Bu kadar resmileşmişken halen ceza evinde tutulması anlamsızdır. Burada resmen Hatay halkının iradesi gasp ediliyor” şeklinde konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19