'´Cambaza bak cambaza´ oynanıyor'

CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, partisinin bir milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gittiği yönündeki haber, yorum ve tartışmalarla, açlık, yoksulluk, işsizlik ve ekonomik krizin gizlenmek istendiğini savundu.

SİYASET 29.11.2019 12:13:08 0

Antakya/SES

CHP Hatay İl Başkanı Özgün, dün yaptığı yazılı açıklamasında şu değerlendirmesine yer verdi: 'Saraya kim gitti, tartışmasının arkasında gizlenmek istenen açlık, yoksulluk, işsizlik ve ekonomik krizdir. Saraya kimin gittiği CHP´nin değil, AKP´nin tartışması ve kirli tezgahıdır. Ben saraya kimin gittiğiyle değil, açlık ve fakirlik nedeniyle intihar edenlerle ilgileniyorum. Borç nedeniyle siyanürle topluca intihar eden ailelerle ilgileniyorum. Genç işsizlikle, atanamayan öğretmenlerle, kadın cinayetleri ile toplumsal şiddetle ilgileniyorum. İslamcılık adı altında kendi zengin sınıfını yaratıp sınıf farklılığı yaratanlarla ilgileniyorum. Lüks partilerde eğlenen burjuva AKP´lilerin, fakirlere sırt dönmeleriyle ilgileniyorum. Ekmeğe, elektriğe, mazota, sebzeye, meyveye, kiraya gelen zamlarla ilgileniyorum. Saraya kimin gittiği ile ilgili ise ancak rantçılar ve halk düşmanları ilgilenir. AKP başarısızlığını gizlemek için ´cambaza bak cambaza´ diye şaşırtsa da biz halkın gündemiyle ilgilenmeliyiz.'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli de, ülkenin suni gündemlerle meşgul edilirken, çözüm bekleyen ana sorunlarının ötelendiğini, halkın dikkatinden kaçırıldığını belirtti. BBP Hatay İl Başkanı Zeytineli, “2019 yılı Temmuz döneminde Türkiye´de 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 65 bin kişi artarak, 4 milyon 596 bin kişi oldu. İşsizlik oranı, 3,1 puanlık artış ile yüzde 13,9 seviyesinde gerçekleşti. Hal böyleyken, ana gündem ise Saray´a kim gitti' açıklamasını yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29