Cami maddesi ´ertelendi´

Arsuz Belediye Meclisi, 1/1000´lik ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planını oybirliğiyle kabul etti.

GÜNCEL 6.10.2021 17:39:07 0
Cami maddesi ´ertelendi´

İskenderun/SES

 Arsuz merkezde Hatay Valiliği´nin girişimi ile yapılmak istenen ve gündemde yeralan cami yeri ile ilgili imar planı değişikliğinin görüşülmesi ise Ekim ayının ikinci birleşimine ertelendi. Arsuz Belediye Başkanvekili Lokman Canımoğlu başkanlığında toplanan belediye meclisi gündemindeki maddeleri görüşerek oybirliğiyle karara bağladı. Gökmeydan Nazım Hikmet Kültür Merkezi´nde yapılan toplantıda gündemin gelir/gider bütçesi, ücret tarifesi ile performans programını içeren ilk üç maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
Belediye meclisinin Temmuz ayında imar komisyonuna havale ettiği ve 12,5 hektarlık alanı kapsayan uygulama imar planı ile ilgili rapor, gündemin 4. maddesi olarak görüşmeye açıldı. İdareden gelen imar planı taslağı üzerinde 132 maddelik değişiklik yapan komisyonun raporu, geldiği haliyle oybirliğiyle kabul edildi. Aşağı Kepirce mevkiindeki koruma amaçlı uygulama imar planı ile ilgili gündem maddesi de komisyon raporu doğrultusunda onaylandı.

Cami değişikliği talebi ertelendi

Arsuz kent merkezinde Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi (HBB) tarafından 1/5000 ölçekli nazım imar planında yapılan değişiklikle ibadet alanına dönüştürülen alanla ilgili uygulama imar planı değişikliğinin görüşülmesi 20 Ekim´e ertelendi. CHP grubunun önerisi üzerine toplantının bütçe komisyonlarına gönderilen maddeler ile gündemin 6. maddesi olan Kabev 961 parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili imar komisyon raporunun 20 ekim tarihli oturumda görüşülmesi önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

Mimarlar Odası itirazı neden reddedildi?

Öte yandan, Mimarlar Odası Hatay Şubesinin, cami yapılmak isteden Arsuz merkezdeki Kabev 961 parselin park ve yeşil alandan çıkartılmasına yaptığı itirazı HBB Meclisi, 9 Temmuz tarihli oturumunda oy çokluğuyla reddetti. Plana askı süresi içinde 22.03.2021 tarih ve 9556 kayıt sayılı dilekçe ile itiraz eden Mimarlar Odasının talebinin reddi, HBB´nin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 29.06.2021 tarihli raporunda belirtilen “Arsuz İlçe merkezinde ibadet alanlarının yetersiz olması, mevcut cami yapısının eski, ihtiyacı karşılayamadığı ve alternatif ibadet alanının bulunmadığı tespit edildiğinden itirazın reddine karar verilmiştir.” görüş doğrultusunda oyçokluğuyla kabul edildi. Maddeyle ilgili, CHP´li 23 üye red oyu kullanmıştı.

Arsuz Belediyesi takasa gidiyor

Arsuz merkezde eski cami alanının sit kapsamına girmesinden dolayı Mimarlar Odasının yargıya taşıdığı Kabev 961 nolu parselin yerine alternatif alan oluşturmak amacıyla Arsuz Belediyesi´nin yine oybirliğiyle alınan meclis kararı doğrultusunda takas işlemlerinin son aşamaya geldiği öğrenildi. Arsuz kent merkezindeki ibadet yeri ihtiyacı için, takas işlemleri sürdürülen Kabev 838 parsel numaralı taşınmaz öngörülüyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19