Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor. Hafta, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor.

GÜNCEL 6.10.2021 17:23:44 0
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da cami ve din görevlilerine dün kahvaltı verildi. İskenderun Belediyesi 5 nolu Sosyal Tesisinde yapılan kahvaltıya, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve müftü Osman Şekerci de katıldı.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve beraberindeki heyeti kabul etti. Müftü Bilgili ve beraberindeki heyete makamında kabul eden vali Doğan, 'Manevi danışmanlık ve dini rehberlik etme hususunda her türlü fedakarlığı gösteren din görevlilerimize sağlık ve başarılar diliyorum' dedi. Müftü Bilgili de kabul ve iyi dileklerinden dolayı teşekkür etti. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, haftaya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu düşüncesine yer verdi: 'İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyet olmakla beraber, camilerimiz insanı manevi huzura kavuşturmanın yanı sıra dini ve milli değerlerimizin kendisinde buluştuğu kutsal mekanlar olup, ayrıca da eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan yuvalarıdır. Din görevlilerimiz ise; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici vazife anlayışıyla dini konularda halkın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde idrak edilmesi, yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde ulvi bir görev üstlenmişlerdir'
Alevi kanaat önderi Sedat Bilgin de, 'Kelime manası olarak toplanma yeri anlamına gelen camilerimiz insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında dini ve milli değerlerimizin vatan ve aile sevgisini birlik ve beraberliğin dostluk ve kardeşliğin paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekanlarıdır. Camiler dargınların barıştığı kin ve düşmanlıkların unutulduğu yoksulların sevindirildiği iyilik şefkat ve yardım merkezleridir. Din görevlilerimiz de aydınlatıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla halkımızı dini konularda bilgilendirirken birçok sosyal sorunlara çözüm aramış ve toplum hayatında önemli görevler üstlenmişlerdir' ifadesine yer verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00