Camilerde Cuma hazırlığı

Camiler son hazırlıkların ardından bugün sosyal mesafe kurallarına uyularak cuma namazı için ibadete açılıyor

GÜNCEL 29.05.2020 08:02:21 0
Camilerde Cuma hazırlığı

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart´tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camilerden uygun koşulları sağlayanlar bugün kapılarını açıyor.

81 ilde belirlenen camilerde, cemaatle birlikte öğle, ikindi ve Cuma namazları kılınacak; diğer vakitlerde namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacak. Hatay´daki 15 ilçede Cuma ve vakit namazları ( öğle ve ikindi) kılınabilecek camii , alan ve kapasitelerini ilan etti. Buna göre Arsuz´da 33, İskenderun´da 64 camide Cuma namazı ‘kapasiteleri´ ilan edildi.

Camilerde ibadete genelge

İçişleri Bakanlığı´nın 23 Mayıs´ta 81 il valiliğine gönderdiği 'cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi' hakkında genelgeye göre:
-Bugün itibarıyla, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak
-Cuma namazları cami içerisinde kılınamayacak, kapalı alanlar Cuma vaktinde kapalı tutulacak.
-Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak
-Cuma namazı, valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek il/ilçe müftülüklerinin tespitleri kapsamında yeterli bahçesi, avlusu, açık alanı bulunan camilerde kılınabilecek.
-Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak, Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilecek hutbeler hiçbir ilave ve çıkartma yapılmadan okunacak, namazların mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacak.

İskenderun´da istişaret toplantısı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, cami ve mescitlerin ibadete açılması dolayısıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yönden´in başkanlığındaki toplantıya İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci ve İlçe M. Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu katıldı.

Arsuz´da da camiler dezenfekte edildi

Arsuz Belediyesi, normalleşme süreci kapsamında 29 Mayısta kısmi olarak faaliyete girecek olan camilerde dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdi.
Bugünden itibaren camilerin ve mescitlerin açılacak olması nedeniyle, Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri ile Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan tüm camilerde temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapıldı. Ortak kullanım alanlarında temizlik ve dezenfekte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “İlçemiz genelinde tüm mahallelerimizde virüsle mücadele kapsamında, belirli periyotlarla halkımızın ortak kullanım alanları başta olmak üzere, tüm cami ve ibadethanelerimizi ekiplerimizce temizliyor ve dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte, daha önce olduğu gibi hijyen ve dezenfekte çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte koordineli olarak gerçekleştireceğiz. Sivrisinek ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz birlikte ilçe genelinde tüm mahallelerimizde, belirli aralıklarda ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde tedbiri elden bırakmayalım ve zorunlu olmadıkça, işimiz olmadıkça dışarı çıkmayalım. Havaya ya da sayısal verilere aldanıp tedbiri elden bırakmayalım” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: Camilerde Cuma hazırlığı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57