Caminin jeneratörünü çalanlar tutuklandı

Samandağ´da camiden jeneratör ve evlerden yapılan 9 hırsızlık olayına ilişkin jandarma timleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan 2 kişi tutuklandı.

GÜNCEL 8.12.2020 16:45:07 0
Caminin jeneratörünü çalanlar tutuklandı

Antakya/SES

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Eriklikuyu, Çamlıyayla ve Batıayaz mahallelerinden; 1 adet dalgıç su motoru, 300 adet inşaat demiri, 1 adet pancar sulama motoru, elektrik trafolarında bulunan 50, 20 ve 115 m. uzunluğundaki elektrik kabloları, 3 adet dijital su sayacı, 1 adet lets go marka pardesü, 1 adet sarsılmaz yarı otomatik av tüfeği, 2 adet motosiklet ve Eriklikuyu Camiine ait 1 adet jeneratörün farklı zamanlarda çalınması sonucu meydana gelen (10) ayrı faili meçhul hırsızlık olayı şüphelilerinin tespiti ve yakalanması amacıyla Samandağ Jandarma Suç Araştırma (JASAT) ve OYİ timi tarafından çalışma başlatılmıştır. Yapılan araştırmada, ellerinde bulunan malzemeleri hurdacılara sattığı tespit edilen Antakya nüfusuna kayıtlı R.H. ile T.H. isimli şahıslardan şüphelenilmesi üzerine C.Savcısının talimatıyla şahıslar gözaltına alınmıştır. Malzemelerin çalınmasını müteakip para karşılığında hurdacılara satıldığı, cep telefonlarında bulunan fotoğraflar ile şüpheli beyanlarından tespit edilmiştir. Şüpheli şahıslar, hazırlanan evraklar ile birlikte sevk edildiği adli makamca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.'
Antakya´da da Serinyol Jandarma Komutanlığı timlerinin 07 GTB .... plakalı araçta uyuşturucu madde bulmasına ilişkin yapılan açıklamada, 'Aracın yakalanması amacıyla KOM şube müdürlüğü ekipleriyle birlikte Ovakent mahallesi havaalanı yolunda icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında içerisinde M.Ç. ve Y.T.´nin bulunduğu söz konusu aracın durdurularak uyuşturucu madde arama köpeği Cesur ile birlikte araç içerisinde yapılan arama sonucunda 2.125 gram. uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Araç içerisinde bulunan ve haklarında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaret yapmak suçundan işlem yapılan şüpheli M.Ç. ile Y.T. isimli şahıslar sevk edildiği adli makamca ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır' ifadesine yer verildi. Antakya Jandarma Komutanlığı timleri de ihbar üzerine, Üzümdalı Mahallesinde oturan S.Y. adlı kişinin evinde, Divit isimli tütün tespit köpeği ile birlikte yaptığı aramada, 250 paket Master ve 700 paket J.J. marka olmak üzere toplam 950 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği bildirildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Ekiplerinin İskenderun yolu üzerinde durdurduğu 31... plakalı araçta yapılan aramada; 6 şişe gümrük kaçağı içkinin ele geçirildiği, T.G. isimli kişinin gözaltına alındığı; Çevre Yolu Ekinci kavşağında durdurulan 07... plakalı araçta yapılan aramada ise 400 paket gümrük kaçağı sigara, 205 adet gümrük kaçağı pro, 10 paket gümrük kaçağı pipo tütünü, 350 adet gümrük kaçağı cinsel içerikli jel, 145 paket (42.400 ad.) gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı, 117 paket (14.040 ad.) gümrük kaçağı sigara filtresi ele geçirildiği ve B.K. adlı kişinin yakalandığı belirtildi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04