Can Atalay’a destek istedi

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Hatay 1. sıra milletvekilleri adayı Ş. Can Atalay için destek istedi.

SİYASET 5.05.2023 14:08:00 0
Can Atalay’a destek istedi

Türkiye İşçi Partisi adına düzenlenen, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri temsilcileri ile basın mensuplarıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Milletvekili Barış Atay, 2018’de HDP ile girdikleri 2018 seçiminde kitleselleşen bir sosyalist parti ve Türkiye’de işçinin, emekçinin, zulme uğrayanın sesinin en yüksek perdeden meclis kürsüsünden dile getirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Hatay 1. sıra milletvekili adayı Can Atalay’ın bütün milletvekili aday listeleri arasında bu görevi tartışmasız, layıkıyla, çok daha fazlasıyla yapabilecek ender isimlerden biri olduğunu vurgulayan Barış Atay, Can Atalay’ı taşıdığı niteliklerin ötesinde hayal edilen Türkiye’nin kuruluş sürecinde ’sözünü mutlaka söylemesi gereken’ bir yurttaş olarak tanımladı. Barış Atay, şunları kaydetti: “Gezinin hakkını savunurken geziden tutsak edildi, bir çok arkadaşımızla birlikte müebbet hapis cezasıyla yargılandı. Onu Aladağ’da, Soma’da, Hendek’te gördük. Türkiye’de yaşanan her türlü hak ihlalinde adalet mücadelesinde Can, en ön saftaydı. elbette bilmediğiniz şeyleri anlatmıyorum. Sadece TİP olarak ne yapmaya çalıştığımızı Can’ın üzerinden örnekliyorum. 2018’de HDP ittifak kurup 2 kişi olarak meclise girerken, sonrasında 4 kişi olarak yürüttüğümüz mücadelede ve sokakta binlerce yoldaşımızla tek bir şey hayal ettik: Kitleselleşen bir sosyalist parti ve Türkiye’de işçinin, emekçinin, zulme uğrayanın sesinin en yüksek perdeden meclis kürsüsünden duyurabilmek. Can, sanırım bütün bu aday listeleri arasında tartışmasız bu işi layıkından çok daha fazlasıyla yapabilecek ender insanlardan bir tanesi.”

İskenderun Vera Kafe’de Av. Bülent Akbay’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte İl Başkanı Şahin Kışlakçı, Hatay Milletvekili adayları Aylin Açıkgöz ve Mehmet Ali Gümüş, Çorlu tren kazasında eşini ve çocuğunu kaybeden İstanbul milletvekili Adayı Mısra Öz, Gezi Protestolarında öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Aladağ’da yurt yangınında hayatını kaybedenler adına 2 babanın yaptığı konuşmalarda Can Atalay’ın adalet mücadelesindeki yeri anlatıldı. 


Anahtar Kelimeler: Atalay’ destek istedi

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62