Çanakkale şehitleri anıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümünü dolayısıyla İskenderun Şehitliğinde tören düzenlendi.

İSKENDERUN 18.03.2023 15:06:00 0
Çanakkale şehitleri anıldı

Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla İskenderun Asri Mezarlığı Şehitliğinde düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutan Vekili Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, askeri ve sivil erkan katıldı.

Şehitlikteki anıta, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Muhrip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcilikleri çelenk sundu. Kaymakam Demiryürek, Şehitlik Şeref Defteri'ne günün anlam ve önemine yönelik duygu ve düşüncelerini yazdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Müftüsü Osman Şekerci, ebediyete intikal eden tüm şehitler ve depremde hayatlarını kaybedenlerin ruhuna dua etti.

Kaymakam Demiryürek ve beraberindeki heyet, şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı, şehit ailelerihih acısını paylaştı.

Kaymakam Demiryürek, 18 Mart dolayısıyla yayımladığı mesajında da şunları kaydetti:

“18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı’na ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelelerinden biridir.

Tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, bugün de aynı anlayışla tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferimizin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


Anahtar Kelimeler: Çanakkale şehitleri anıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19