Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 109. yılı Antakya, İskenderun ve Arsuz'da da törenle kutlandı.

GÜNCEL 20.03.2024 16:34:00 0
Çanakkale Zaferi

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı

İskenderun/SES
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 109. yılı Antakya, İskenderun ve Arsuz'da da törenle kutlandı. 
Çanakkale Zaferi kapsamında İskenderun Asri Mezarlığındaki Şehitlikte çelenk sunuldu, İskenderun Belediyesi Kültür Sarayındaki törende şehitler içi saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, günün anlam ve önemini ifade edildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri düzenlenen "Çanakkale Geçilmez” konulu resim yarışmasında; Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Nesilden nesile Çanakkale” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro da sahnelendi. Kültür Sarayında, İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin “Çanakkale” konulu resim sergisi de sergilendi. 


Şehit ve gazi ailelerine İSTE Merkezi Yemekhanesinde iftar verilirken, ikindi namazına müteakip Merkez Kaptan Paşa Camiinde Mevlid-i Şerif okutuldu. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Orkestrası da "Savaş o an kazanıldı" konser düzendi. Tören ve etkinliklere İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, belediye başkanı Fatih Tosyalı, garnizon komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, deniz üs komutanı Tuğamiral Fatih Sezal da katıldı.
İskenderun Kaymakamı Demiryürek, Çanakkale Zaferinin, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin adı olarak niteledi. Kaymakam Demiryürek, "Bu zafer, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. 'Çanakkale geçilmez' dedirten milletimiz, 109. yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecektir" değerlendirmesini yaptı. 



Antakya Şehitliğinde gerçekleştirilen törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile Milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protokol, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Törende, çelenklerin sunulması ve saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. Törene katılan heyet daha sonra, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Program, Kuran-ı Kerim’in okunması ve şehitlerin ruhuna dualar edilmesinin ardından sona erdi.

Antakya'da düzenlenen törende Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Şehit Şeref Defterine yazdığı cümlesinde, Çanakkale'yi, kadim Türk tarihinin dönüm noktalarından ve İstiklâl Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı ve temellerinin atıldığı zafer olarak niteledi. Vali Masatlı, yazısında "Bu büyük zafer, vatanın bekçiliğini yapan, düşmanın en modern silahlarına karşı göğsünü siper eden siz yiğitlerimizin, namus ve şeref sözüdür. Bütün dünya bilmelidir ki Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek yürek hâlinde her türlü şer odaklarına ve ihanet faaliyetlerine karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır" ifadesine yer verdi.
 


Anahtar Kelimeler: Çanakkale Zaferi' .

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19