Çanakkale´nin 106. yıldönümü

Çanakkale şehitleri Antakya, İskenderun ve Arsuz´da da törenle anıldı.

GÜNCEL 18.03.2021 14:44:34 0
Çanakkale´nin 106. yıldönümü

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 106. yıldönümü dolayısıyla ile Antakya Şehitliği´nde tören düzenlendi. Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Recep Cansu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, siyasi parti il başkanları, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, kurum il müdürleri, gaziler, askeri erkân ve şehit yakınları katıldı.

Tören; çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Şehitliği gezerek şehit kabirlerine karanfiller bırakan Vali Doğan, şehit yakınları ile bir süre sohbet ederek onlara başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

İskenderun´da şehit mezarlarına karanfil

İskenderun´da yıldönümü töreni Şehitlikte düzenlendi. Şehitlik´deki törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği çelenklerini sundu, şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulundu, askeri tören birliği tarafından üç el saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmanın yapılmasının müteakibinde Kaymakam İskender Yönden tarafından Şehitlik Şeref Defteri´ne günün anlam ve önemi ile ilgili duygu ve düşüncelerinin yazılması ve imzalanmasının ardından İlçe Müftüsü Osman Şekerci eşliğinde şehitlerin ruhuna izafeten Kuran-ı Kerim okundu.

Arsuz kent meydanında tören

Arsuz´da da tören Atatürk Kent Meydanında gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilciliği tarafından çelenk sunumu yapılmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Kaymakamlık Salonunda Pandemi Tedbirlerine uygun katılımla devam eden anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşma ,şiirlerin okunması ve türkü dinletisinin ardından program son buldu.
Programa Kaymakam Musa Sarı, Garnizon Komutanı Hasan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydemir, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.


Anahtar Kelimeler: Çanakkale yıldönümü

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00