Cankurtaranlar, 78 hayatı kurtardı

Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Samandağ´ın Çevlik sahilinde yaşanan boğulma vakalarına karşı aldığı önlemlerin sonuç verdiği belirtildi.

GÜNCEL 25.11.2021 12:08:55 0
Cankurtaranlar, 78 hayatı kurtardı

 

Antakya/SES
Sahili ve denizi dikkatlice takip eden ve deneyimli yüzücülerden oluşan HBB cankurtaranları, her yıl 15 Mayıs´tan itibaren haftanın yedi günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında nöbet tutarak vatandaşların can güvenliği için önlem aldığı açıklandı.
Sahildeki rip akıntısı sebebiyle yaşanan can kayıplarının, HBB İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı tam eğitimli ve donanımlı cankurtaranlarla bu yaz sezonunda hiç yaşanmadığı ifade edilen yazılı açıklamada şunlara yer verildi: 'Her yıl 15 Mayıs itibariyle sahildeki 4 gözetleme kulesinden yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçmek için hazır kıta bekleyen HBB´nin cankurtaranları, sezon içinde boğulma tehlikesi geçiren 78 vatandaşı kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.'
Açıklamaya göre, HBB İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek de, iki yıldır yürütülen hummalı çalışmalar neticesinde Çevlik sahil ve denizinde boğulma nedenli can kayıplarının sıfırlandığını belirtti. Çiçek, “Yaz sezonunda boğulma olaylarının en çok yaşandığı bu bölgede, imkânlarımız dâhilinde hizmetimiz devam edecek. HBB´nin yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile bölgedeki turizm gelişti. Amacımız bu yaz sağladığımız başarıyı yıllara yaymak' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57