Çavdır göreve iade edildi

Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevini yürütürken KHK ile memuriyetten ihraç edilen Cüneyt Özbey Çavdır, hukuk mücadelesini kazanarak göreve iade edildi.

GÜNCEL 16.06.2021 16:41:54 0
Çavdır göreve iade edildi

Çavdır, yine mahkeme kararı ile göreve iade edilen Sinan Altan görevden alınarak eski kadrosuna atandı. Sinan Altan, Asaf Güven´in başkanlık görevine başlamasının ardından görevden alınmıştı.

Sinan Altan´ın KHK´lı Çavdır´ın atanabilmesi için görevden alınması ise sosyal medyada eleştiri ile karşılandı. Arsuz Belediye Başkanlığından atamalarla ilgili oluşan ‘bilgi kirliliği´ni önlemek amacıyla kamuoyuna yazılı bir açıklama yapıldı. Sinan Altan, Haziran ayı başında mahkeme kararı ile görevine iade edilmiş, Çavdır´ın hukuk mücadelesini kazanmasının ardından yeniden görevden alınmıştı.

Arsuz Belediyesi´nden yapılan açıklama şöyle: “Mahkeme kararı ile birlikte yeniden görevine iade edilen Sinan Altan´ın Zabıta Müdürlüğümüzde yapmış olduğu çalışmalarından dolayı öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Ne tesadüftür ki Personelimiz Sinan Altan´ın iade kararının ardından çok kısa bir süre içerisinde, 14. 07. 2017 tarihinde memuriyetten hiçbir açıklama gereği duyulmadan Zabıta Müdürlüğü görevini icra ederken ihraç edilen Cüneyt Özbey Çavdır´ın da aynı zamanda Olağanüstü Hal Komisyonu tarafından görevine yeniden iade edilmesi kabul edilmiştir.
Belediyemizce Yüce Mahkemelerimizin almış olduğu kararlara uyma zorunluluğumuz bulunduğundan Personelimiz Sinan Altan nasıl ki görevine iade edilerek başlatıldıysa; yine yasa hükmü gereğince görevine iade edilmesi komisyonca kararlaştırılan Cüneyt Özbey Çavdır´ın da ihraç edilirken ayrılmak zorunda kaldığı Zabıta Müdürü kadrosuna yeniden atanması kararı da yasal bir zorunluluktur.
Söz konusu Belediyenin rutin iç işleyişinin bu şekilde bir takım kişiler tarafından tepkiyle karşılanması anlaşılabilecek bir durum değildir. Alınan kararlara binaen bahse konu personellerimizin ve kurumun kimliğimizin spekülasyonlarla yıpratılmaması hususunda özenle dikkat edilmesini kamuoyundan rica etmekteyiz.”


Anahtar Kelimeler: Çavdır göreve iade edildi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23