Çay Mahallesi´nde tahsis ´tespit´ten sonra

İskenderun Belediyesi´ne Çay Mahallesi´nde 1997´de devredilen parselin gecekondu hak sahiplerine devri bir başka meclis kararına kaldı. Konunun mecliste görüşülmesi hak sahiplerinin kimlik tespiti ve yasal sürecin tamamlanmasının ardından

20.10.2017 10:37:21 0
Çay Mahallesi´nde tahsis ´tespit´ten sonra

Burak Milli/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, dün gerçekleştirdiği oturumda Çay Mahallesi´nde 3 parselin ´orada yaşayan gecekondu sakinlerine tahsisi´ ile ilgili teklifi, Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonu raporları doğrultusunda oybirliğiyle kabul etti. Komisyon raporlarında Çay Mahallesi´ndeki Konukoğlu´nun gecekondu hak sahiplerine devredilmek kaydıyla İskenderun Belediyesi´ne Encümen kararıyla devrettiği mülkiyet, mahkeme kararı ile hak sahiplerinin kimlik tespiti ve hukuki işlemlerin tamamlanmasının ardından yeniden görüşülmesi öngörülüyor.
3194 sayılı İmar Kanunu´nun 18 maddesi uygulamasıyla İskenderun Belediyesi´ne devredilen parselin yeni imar düzenlemesi sonrası tescil edilen 1. Mıntıka 2678 ada 2 nolu parsel, hak sahiplerine mahkeme kararının ardından yine meclis kararıyla devredilmiş olacak.
İskenderun Belediye Meclisi´nin oybirliğiyle kararlaştırdığı komisyon raporunda, 'Önergede adı geçen Çay Mahallesi 1. Mıntıka 1195 numaralı mülkiyet adasına rastlanılmamıştır. 1. mıntıka 2678 ada 3 nolu parselde belediyemizin herhangi bir hissesi bulunmamaktadır. Bu parsel tamamiyle üçüncü şahıslara aittir. 1. Mıntıka 2678 ada 2 nolu parsel; 1. Mıntıka 1397 parsel sayılı taşınmaz ile 1. Mıntıka 1195 parsel sayılı taşınmazların İmar Kanununun ilgili maddelerinin uygulaması yapılarak teşekkül etmiştir. Sözkonusu 1. Mıntıka 2678 ada 2 nolu parsel belediyemize ait olup, bununla ilgili önergede talep edilen işlemin yapılabilmesi için hak sahibi oldukları iddia edilen şahısların mahkeme kararı ile kimlik tespitlerinin yapıldıktan ve hukuki işlemlerin tamamlanmasından sonra Belediye Meclisi´nce görüşülerek değerlendirilmesi uygun görülmüştür' denildi.

Hak sahipleri örgütlendi
Öte yandan yaklaşık 250 hanenin hak sahipleri ile mirasçılarını ilgilendiren ve 1997 ylından bu yana çözüm aranan hak sahipliğiyle ilgili kimlik tespiti ve hukuki işlemlerin, hak sahiplerinin örgütlendiği Çay Mahallelileri Gecekondu Mağdurları Yardımlaşma Derneği eliyle yürütülmesi bekleniyor. Dernek yönetimi, dün alınan meclis kararı ve yürütülmesi gereken süreci Pazar günü gerçekleştirilecek toplantıyla değerlendirecek. Dernek Başkanı Ahmet Örnek, toplantının Şenöz Fırını karşısındaki Ememekliler Kaıhvesi önünde Pazar günü saat 11.00´de yapılacağını belirtti. Başkan Örnek, 2.Başkan Murat Işık´la birlikte yaptığı açıklama ile konunun meclis kararı ile yeni bir sürece girdiğini, konunun görüşülmesini sağlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile AKP, CHP ve MHP meclis gruplarına teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: Mahallesi tahsis tespit sonra

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57