ÇED toplantısı ´tepki buluşmasına´ dönüştü

Yangının tahrip ettiği Arsuz´da halk krom madenine karşı buluştu

GÜNCEL 12.10.2020 13:36:26 0
ÇED toplantısı ´tepki buluşmasına´ dönüştü

Arsuz´un Höyük mahallesi yöresinde Krommer Madencilik şirketi tarafından yapılması planlanan Krom Ocağı projesi hakkında yöre halkının katılımı için yapılması planlanan ÇED görüşmesi, Hatay Valiliği tarafından ertelenince toplanan yöre sakinleri ile kurum ve kuruluş temsilcileri ‘madene hayır´ dedi.

Bölgede krom madeni projesinin yapılmasını istemeyen yöre halkı ve yaşam savunucuları bugün yapılacak Çevre Etki Değerlendirme ÇED Halkın bilgilendirilmesi toplantısı öncesi Höyük mahalle meydanında buluştu. TİP Milletvekili Barış Atay, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in de yer aldığı buluşmada, maden için yaşam alanlarının yok edilmesinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Arsuz´un coğrafyasını hep beraber korumayı sürdüreceklerini, bölgeye maden ocağı kurdurtmayacaklarını belirten Höyük Mahalle Muhtarı Rıdvan Dural, turizmi canlandıracak projelerin yanında olacaklarını söyledi. Dural, “Maden ocağı kurdurmayacağız buraya. Otel ve turizmle ilgili bir şey yapılacaksa turizmi canlandıracak projenin yanında oluruz. Ama çevremizi, içme ve sulama suyumuzu, toprağımızı, kirletecek hiçbir maden ocağına izin vermeyeceğiz, karşı olacağız, her zaman dimdik kalacağız. Şu an ileri bir tarihe ertelendi. Takipçisi olacağız. Hep beraber madene hayır diyeceğiz” diye konuştu.

CHP, KESK, TİP, HDP, TKP, SYKP, Halkevleri ve Doğanın Çocukları, Toplumsal Özgürlük Partisi TÖP, TTB temsilcilerinin de katıldığı buluşmada konuşan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, “Buralar sizin bahçemiz, bostanınız, meranız, suyunuz, toprağınız, sizin evleriniz. Siz evlerinize sahip çıktınız bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Bu ülkede bitmeyen rant hırsı, talan, zulüm, ötekileştirme varsa herkes bilsin ki bu ülkede bitmeyecek bir direniş te vardır ve o direniş hep var olacaktır. Sosyal medya üzerinden kesinleşmemiş bilgilerle bizleri linç etmeye, ötekileştirmeye çalışanlar, bu yangında, bu rant üstünde Devletin ihmali yada müsebbiyetinin üstünü örtmeye çalışanlara söylüyoruz bunu yapan her kimse fark etmeksizin suçluları bulmak yakalamak bizim değil, sizin göreviniz. Biz doğamızı, evimizi, yaşamımızı sizin elinizde talan edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de şunları söyledi: “Bu gün burada bu şekilde oluşan birlik beraberlik beni çok mutlu etti. Bu doğa katliamına, maden adı altında yapılacak talana hep birlikte karşı durduk. Arsuz Belediye Başkanı olarak yasal her imkanı kullanmaya çalıştım. Doğamızı korumaya kararlıyız. Bu madeni Belediye Halk el ele yaptırmayacağız” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22