Çelebi ile yeniden işbirliği protokolü imzalandı

İSTE ile Çelebi Hava Servisi A.Ş. arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında İstanbul Havalimanı dahil 9 havalimanında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden 21 öğrenci uygulamalı eğitime devam ediyor.

EĞITIM 13.06.2023 18:18:00 0
Çelebi ile yeniden işbirliği protokolü imzalandı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Çelebi Hava Servisi A.Ş arasında eğitim- öğretim, araştırma ve istihdam konuları hakkında karşılıklı yetki ve sorumlulukların belirlendiği bir iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, Çelebi Hava Servisi A.Ş ile İskenderun Teknik Üniversitesi iş birliğinde sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu yüksek düzeyde teorik ve uygulama bilgisine sahip insan kaynağının yetiştirilmesi, öğrencilerin Çelebi bünyesinde sertifikalı eğitimlerinin almaları ve bu eğitimle başarı ile tanımlanmış olan öğrencilerin Çelebi istihdam programları dahilinde işe alımlarda öncelikli olmalarını da kapsıyor. Ayrıca protokol kapsamında, tarafların uygun görmesi dahilinde; öğrencilere Çelebi ve iştirakleri bünyesinde staj işletme mesleki eğitim uygulamaları kapsamında kontenjan sağlanması, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının yer hizmetleri alanında Çelebi süreç ve olanakları dahilinde eğitim verilebilecek.

Diğer firmalarla da görüşme sürüyor

Bu programın uygulandığı nadir üniversiteler arasında yer aldıklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Üniversitemiz eğitimde kaliteyi yükseltmeye ve öğrencilerine istihdam imkânı sunmaya devam ediyor. Bilime, topluma ve bulunduğu çevresine önemli katma değer sağlayan İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerine kaliteli eğitimin yanında güzel bir gelecek kazanmaları adına da destek olmaktadır. Öğrenim gören öğrencilerimiz teorik ve beceri eğitimlerini, İşletmede Mesleki Programı ile geliştirme imkânı bulmaktadır. Bu kapsamda her sektörden birçok işletme ile iş birliği sağlamış durumdayız. İş birliği sayımızı artırmak için diğer pek çok firma ile de görüşmelere devam ediyoruz. İSTE’yi daha ileriye taşımak görevimiz. Bu bağlamda öğrencilerimize bu imkânı sağlayan Çelebi Hava Servisi’nin kıymetli yöneticilerine ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Önce staj eğitimi sonra istihdam gündemde

İSTE ile Çelebi Hava Servisi arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümünde eğitim gören 21 öğrenci İstanbul Havalimanı, Antalya Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Kayseri Havalimanı, Samsun Çarşamba Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Van Ferit Melen Havalimanı ve Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda uygulamalı eğitime devam ediyor. Program sonunda ise öğrencilerin istihdam edilme süreci başlayacak. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19