Cemevi´nde 8 Mart kahvaltısı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İskenderun Alevi Kültür Merkezi üyesi kadınlar Cemevi´nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde buluştu.

İSKENDERUN 13.03.2018 10:05:38 0
Cemevi´nde 8 Mart kahvaltısı

 

Etkinlikte katılımcılara seslenen Alevi Kültür Dernekleri İskenderun Şube Kadın Kolları Başkanı Kevser Karabel, “Kadın haklarıyla kadındır” dedi. Şube Başkanı Kemal Soysüren de kadın hak ve mücadelesiyle simgeleşen 8 Mart dolayısıyla bir araya geldiklerini söyledi.
Cemevi salonunda Pazar günü gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinde Karabel, yaptığı konuşmada şunları ifade etti: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğimize hoşgeldiniz. Unutulmaması gerekir ki kadın haklarıyla kadındır. Kiçe sayılan kadın karanlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir.
kadınlarımız ekonomik ve sosyal hayatta var ancak sorunlarıyla var açmazlarıyla ve kronik dertleriyle var. Kadın dayanışması olursa inanıyorumki kadınların başaramayacağı şey yoktur.”
Soysüren de kadının geleceği inşa ettiğini, birleştiren günü ile de tüm dünyada eşitlik, adalet ve özgürlüğün temininde öncü rolüne dikkat çekti. Soysüren, “Kadın hak ve mücadelesinin sembol günü olan bu günde, daha güzel bir dünya ve daha iyi bir hayat umudu taşıyan kadınlar olarak bir araya geldiniz.
Geleceğimizi inşa eden emeğine duyduğumuz saygı ve şükranımızı ifade ettiğimiz kadınlarımızın, inşa eden, birleştiren gücü, tüm dünyada eşitlik, adalet ve özgürlüğün temininde öncü rol alacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22