Cemevi´nin inşaatını HBB tamamlayacak

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında İskenderun Cemevi´nin projesinde yeralan iki katının tamamlanmasını da öngören Sosyal ve Kültürel Ortak Hizmet Projesi proto

GÜNCEL 14.10.2019 10:35:00 0
Cemevi´nin inşaatını HBB tamamlayacak

Sadet Berkyürek/İskenderun

Protokolü Vakfın İskenderun Şubesi Başkanı Halil İbrahim Ayaz ile HBB Başkanı Lütfü Savaş imzaladı. Savaş, “Renklerimiz birbirimizi güçlendiren önemli kavramdır. ve bu renklerimiz bizim zenginliğimizdir” dedi.
Cemevi salonundaki protokol imza töreninde HBB Başkanı Savaş´ın yanı sıra Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, CHP´nin il, İskenderun ve Arsuz ilçe yöneticileri, İYİ Parti Belen İlçe yöneticileri, CHP İskenderun ve Arsuz Belediyesi meclis üyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de bulundu. HBB Başkanı Lütfü Savaş, törendeki konuşmasında farklı inançların özgün ve özgür yaşamasını toplum ve ülke için ‘teminat´ olarak nitelendirdi. Başkan Savaş, “Bizim hayat felsefemiz Anadolu´da kimler uğraş vermiş, bizimle kader birliği yapmışsa din, dil, ırk, mezhep , bölge ayırımı yapmadan birlikte cem olmaya çalışan herkes bizim kardeşimizdir. Ve kardeşlerimizin inanışlarını özgün ve özgür bir şekilde yapmaları bizim için bir teminattır. Biz de bu teminata imza atmak için buradayız. Bugün Meclisimizin bütünüyle almış olduğu karar sonrası buradaki çalışmayı bitirmek için buradayız” dedi.

“Renklerimiz zenginliğimizdir”
Yüzyıllar içinde Anadolu´da yaşayan değerlerin inançlara karşı saygılı olmayı, Anadolu´ya birlikte sahip çıkmayı öğrettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, konuşmasını söyle sürdürdü: “Düsturumuz kim hangi dilden olursa olsun, hangi anadilden doğduysa doğsun, hangi dine-mezhebe bağlı olursa olsun tek isteğimiz yönü Ankara´ya dönük olsun, Türk bayrağı altında onurlu bir yaşamı seçsin ve vatandaşlık görevini adam gibi yapsın. Dışardan ve içerden bakan fitneciler bizi parçalı bulutlu görse de bizim bu renklerimiz birbirimizi güçlendiren önemli kavramdır. Ve bu renklerimiz bizim zenginliğimizdir. Bu renklerimizi korumak en başta bu ülkenin, bu şehrin kanaat önderlerine düşer. Onlardan biri olarak bugün bu imzayı atmanın gururunu yaşamak gerçekten beni çok onurlandırdı. Buraya gelen her can kardeşimiz Türkiye Cumhuriyetinin birinci sınıf insanı olarak gelecekte ülkesine, bölgesine, şehrine hizmet etmenin onurunu yaşayacaktır. Bu onurda bizim de katkımız varsa çok mutlu olacağız.”

Ayaz: Sevgimiz beraber
Erbane topluluğunun ardından sanatçı Murat Güler´in de sahne aldığı törende konuşan Vakfın Şube Başkanı Ayaz, 2010 yılında İskenderun Belediyesi´nden 2 bin 500 metrekarelik arsanın almının ardından 2012 yılında Cemevi inşaatının başlatıldığını hatırlatarak, bugüne kadar bağış ve yardımlarla bodrum ve birinci kat inşaatının tamamlandığını, ilave kat inşaatının yine HBB´nin katkısı ile başlatıldığını söyledi. Ayaz, “Başkanımın çok emekleri var. Bu protokolun imzalanması HBB meclisinin oybirliğiyle kabul edilmişti. Meclisteki bütün partilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu demek oluyor ki bizim sevgimiz onların sevgisi beraber” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19