Cemil Meriç fuar ve imza günleri ile anılıyor

Reyhanlı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Geleneksel Cemil Meriç Kitap Fuarı ve imza Günleri” yoğun katılımla açıldı.

GÜNCEL 12.12.2021 17:02:12 0
Cemil Meriç fuar ve imza günleri ile anılıyor

Cemil Meriç´in 105. Doğum günü sebebiyle Reyhanlı Cemil Meriç Kültür Evi´nde 1. Geleneksel Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri programı başladı.

Reyhanlı Belediyesi Hizmet Binası önünde oluşturulan fuar, kitapseverlere kapılarını açtı. Reyhanlı Kaymakamlığı, Reyhanlı Belediyesi, Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası ve Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu´nun katkılarıyla açılan fuarda Cemil Meriç´in kızı yazar Prof. Dr. Ümit Meriç ile Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, Sinan Yağmur, Bekir Develi´nin aralarında olduğu toplanda 18 yazar yer alıyor: Bayram Yıldızgil, Halit Yıldırım, Serdal Yeşilyurt, Nurdan Taydaş Çal, Sibel Ferik, Uğur Tuna, Mehmet Ali Arslan, Mehmet Bektaş, Metin Özmen, Maruf Özülkü, İsmet Erdal, İlker Öz, Ekrem Turgut, Zeki Yıldız.

Şiir dinletileri, panel ile söyleşilerin de yapıldığı fuarda, çok sayıda yayınevi yer alıyor. Fuar, 19 Aralık Pazar günü akşam sona erecek.

Teknolojik dönüşüme rağmen kitapların insan hayatının olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, yazılı açıklamasında, “Kitaplar dünyaya farklı açıdan bakmamızı, meselelere farklı çözüm yolları bulmamızı sağlar. Ruhumuzu doyurur, zekâmızı kibarlaştırır, düşüncelerimizi besler, hayal gücümüzü geliştirir. Reyhanlı´nın kültür hayatına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu organizasyonda rahmetli hemşerimiz Cemil Meriç anısına 1. Geleneksel Cemil Meriç Kitap Fuarı ve imza Günleri programını hazırladı. Tüm vatandaşlarımızı fuar alanımıza bekliyoruz” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19