Ceritbinmez'den seçim değerlendirmesi

Kendi meslek grubundan seçilemeyince İTSO başkanlığına aday olamayan Ceritbinmez: Bazı arkadaşlar bu seçimi siyasi bir seçimle karıştırdı. Mezhep ve din konularıyla karşılaştık

EKONOMI 27.10.2022 13:16:00 0
Ceritbinmez

İskenderun/SES
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olmak isteyen ama kendi meslek grubundan meclis üyesi seçilemeyince aday olamayan Atıf Ceritbinmez, bir sonraki seçimlerin iddia ve karalamaların değil, projelerin yarıştığı seçim ortamı olmasını istediğini belirtti. 

Seçim öncesi basınla buluşmayı tercih etmeyen ve kaybettiği seçim sonrası basın toplantısı düzenleyen Ceritbinmez, "Biz, projelerimizi hayata geçirmek için aday olduk ve destek istedik. Liyakat sahibi insanların koltukları doldurmasına yönelik bir hareketti, bizimkisi. Bazı arkadaşlar bu seçimi siyasi bir seçimle karıştırdı. Mezhep ve din konularıyla karşılaştık" dedi. 

Turuncu-Mavi'ye "Ak Partinin renkleri denildi"

Seçimde listelerini İskenderunspor A.Ş.'nin Turuncu-Mavili renkleriyle gittiklerini anımsatan Ceritbinmez, "Turuncu-Mavi dediğimizde, buna bile Ak Partinin renkleri dendi. Seçim öncesi son 3 günüm iddia ve karalamalara yanıt vermekle geçti ve seçim çalışması yapamadı" diye konuştu. 

"Hassas konumundaki birçok kişi artık orada yok"

Ramada Otelinde düzenlediği basın toplantısında, meslek grubundan birlikte aday olduğu Burak Eroğlu ve Mehmet Dikilitaş ile birlikte basınla buluşan Ceritbinmez, oda seçimlerinin güzel dostluklar kurmasını sağladığını ve bu açıdan kazananın kendisi olduğunu anlattı, bir soru üzerine 'kimsenin desteğiyle ya da adamı olarak' aday olmadığını, eşi ve kardeşinin cesaret vermesiyle yola çıktığını belirtti. Ceritbinmez, "Levent Abi'nin hassas konumundaki birçok kişi artık orada yok. Bu, arkadaşlarımızın başarısıdır. Meslek grubundan çıkıp, aday olabilseydim 35 kişiyle birlikte hareket ederdim" diye konuştu. 

Oda meclisinde sanayicinin temsiliyeti arttırılmalı

İTSO Meclisinde sanayicilerin temsil oranının az olduğunu kaydeden Ceritbinmez, "Odada sanayicilerin temsiliyetinin arttırılması lazım. Sanayiciler bölünüp farklı meslek gruplarında temsil edilmeleri ve meclise çıkmaları sağlanmalıdır. Oda meclisinde 10-15 sanayici olmalı. KOBİ dediğiniz orta ölçekteki işyerlerinden temsil oranının da belli bir sayıda olması sağlanmalıdır" değerlendirmesini yaptı. 


Anahtar Kelimeler: Ceritbinmez' seçim değerlendirmesi

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62