Çevlik-Arsuz karayoluna önerge

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur heyelanlar nedeniyle sürekli trafiğe kapatılan Çevlik-Arsuz karayolunu soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

GÜNCEL 12.07.2022 15:06:15 0
Çevlik-Arsuz karayoluna önerge

 

İskenderun/SES

Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, Çevlik-Arsuz karayolunun bir daha heyelanlardan etkilenmeyecek ve kapanmayacak şekilde güvenli hale getirilmesini istedi. Çevlik-Arsuz karayolunun turizm, ticaret, ulaşım açısından çok önemli olan gerektiğini belirten milletvekili Güzelmansur, önergesinde, 'Bu yol, Temmuz 2020´de hizmete açıldı. Ancak, sık sık yaşanan heyelanlar nedeniyle de sürekli trafiğe kapatılıyor. Şimdiye kadar bu yol Kasım 2020´de, Ağustos 2021´de, Eylül 2021´de, Ocak 2022´de ve Haziran 2022´de trafiğe kapatıldı. 2 yıl önce hizmete açılan bir yolun bu denli sık trafiğe kapatılması normal bir durum mudur?' ifadesine yer verdi.
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemidiği önergesinde, Çevlik-Arsuz karayolu planlanırken bölgedeki heyelan tehlikesine neden dikkate edilmediği ve gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti ve şu sorulara yer verdi: 'Çevlik-Arsuz yolunda hizmete açılmasından bugüne kadar, heyelanlara karşı hangi tedbirler alınmış, ne kadarlık, hangi onarımlar yapılmıştır? Çevlik-Arsuz yolunda bugüne kadar yapılan çalışmalar heyelanları önlemediğine göre, yoldaki heyelan tehlikesine bertaraf etmeye yönelik hangi planlamalar yapılmaktadır?'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19