Çevre sorunları İskenderun´da tartışılıyor

Türkiye Çevre Platformu TURÇEP Temsilciler Meclisi toplantısı İskenderun´da başladı. 2 gün sürecek ve İskenderun Çevre Koruma Derneği İÇKD´nin evsahipliğinde İskenderun´da gerçekleştirilecek.

GÜNCEL 24.03.2018 12:31:54 0
Çevre sorunları İskenderun´da tartışılıyor

Sadet Berkyürek/İskenderun
Bir Avrupa Birliği programı olan Sivil Düşün Programı tarafından da desteklenen TURÇEP toplantısında enerji, sağlıkta dönüşüm politikaları, çevre sorunları, yerel çalışmalar, Beyşehir Gölü ve sorunları ele alınacağını belirten İÇKD Başkanı Nermin Yıldırım Kara, toplantıda nişasta bazlı şeker (NBŞ) konusu da tartışmaya açılacağını belirtti.
Toplantıda Mehmet Ali Yuva, yenilenebilir enerji; Tolga Şallı, yenilenebilir enerji hakkında doğru bilgiye ulaşma yöntemler; Tanay Sıdkı Uyar, yüzde 100 Yenilenebilir enerjiye geçiş için yol haritasının belirlenmesi; Lale Karakulak, Ekrem Akgül, Nermin Yıldırım Kara, Gülhanım Coşkun ve Ali Korsan, Termik Santral Karşıtı Mücadele - Eskişehir Alpu, Zonguldak Çatalağzı, İskenderun, Karaman, Çanakkale, Kayseri, Trakya;  Ali Kocabaş, Nermin Yıldırım Kara, Termik Santrallere bağlı hava kirliliğinin insan ve toplum sağlığına etkileri; Mehmet Ali Yuva, Anti Termik bir platform ve koordinasyon oluşturup Türkiye çapında mücadele ve direnişi merkezileştirip nasıl yükseltebiliriz, Oktay Demirkan HES Mücadelesi; İsmail Menteş, Enerji, HES, Mermer Ocakları, Taş ve Kum Ocakları gibi ülkenin aktüel gündeminde yer alan çevreyi olumsuz etkileyen konularda bir Uzman Havuzu oluşturulması  konu başlıklarında sunum yapacak.
Dr. Tacettin İnandı´nın Enerji, HES, Mermer Ocakları, Taş ve Kum Ocakları gibi ülkenin aktüel gündeminde yer alan çevreyi olumsuz etkileyen konularda bir Uzman Havuzu oluşturulması sunumunun yanı sıra Tanay Sıdkı Uyar, Toplumsallaştırdığımız çevre sorunları ve çözüm önerilerinin siyasallaştırılması konusunu ele alacak.

Yerel Çalışmalar  gündem maddesi olacak
TURÇEP toplantısının Yerel Çalışmalarla İlgili Bilgilendirmeler başlıklı bölümünde ise Gülhanım Coşkun, Şehirlerin Betonlaşması; Ali Korsan, Tehlikeli Atık Depolama Tesisleri; Mermer, Taş, Kum Ocakları; Hafriyat kamyonları; Ekrem Akgül ise c)    Mermer, Taş, Kum Ocakları konularını ele alacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04