Çevreciler ‘Adalet´ yürüyüşünde

Doğu Akdeniz çevre dernekleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara´dan başlattığı ´Adalet Yürüyüşü´nün 17´nci gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun ‘Adalet Yürüyüşü´ne katılacak.

1.07.2017 09:12:42 0
Çevreciler ‘Adalet´ yürüyüşünde

Akın Bodur/İskenderun

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri adına yapılan açıklamada, çevrecilerin yürüyüşe ‘çevre için adalet´ sloganı ile katılacaklarını bildirildi.
Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE) platformu, 9 derneğin yönetici ve üyeleri Kılıçdaroğlu´nun yürüyüşüne ‘çevre için adalet´ sloganıyla destek verecek. Antakya Çevre Koruma Derneği, Samandağ Çevre Koruma Ve Turizm Derneği, Adana Çevre Tüketici Koruma Derneği, Munzur koruma kurulu (DEDEF), Erzin Çevre ve Tarihi Koruma Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği, Mersin Çevre Dostları Derneği, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile İskenderun Çevre Koruma Derneği adına yapılan ortak açıklamada, “Ülkemiz, dünyanın artık vazgeçtiği nükleer ve termik santrallerle, çimento fabrikalarıyla, demir-çelik fabrikalarıyla sözde gelişmiş ülkelerin sanayi çöplüğü haline dönüştürülmektedir. Sularımız HES projeleriyle ticarileştirilmektedir. Dağlarımız taş ve maden ocakları ile tahrip edilmektedir. GDO´lu Hibrit tohumlarla Gıda politikamız tamamen dışa bağımlı hale getirilmiştir. Ülkemizde artık nefes alamıyoruz. Toprağımız, suyumuz, havamız ve yaşam hakkımız için doğamızı ranta kurban eden bu politikaların karşında olmak için yaşanabilir bir dünya, yaşanabilir bir Ülke için ‘Çevre İçin Adalet´ sloganı ile 1 Temmuz 2017 tarihinde Adalet Yürüyüşüne katılacağız. Yaşam hakkımızı gasp eden bu politikalara karşı kamuoyunu mücadele etmeye davet ediyoruz” denildi.

Varlıklar tükenme noktasında…

Dünyada uygulanan vahşi kapitalizm, plansız sanayileşme ve kalkınma programları, insanlara dayatılan aşırı tüketme alışkanlıklarının, bütün varlıkları tüketme noktasına getirdiği de vurgulanan ortak açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Bu politikalar hava, su ve toprak kirlilikleri oluşturmanın yanında eşitsizliği, adaletsizliği, yoksulluğu, işsizliği, savaşları da beraberinde getirmiştir. Bugün dünya, büyük felaketlerin yaşanacağı küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıyadır. Bilim insanları,dünyanın geri dönülemez sınır olan 2 C ısınması için 3 yıl kaldığını, bu ısınmanın sonucunda aşırı yağışların ve buzulların erimesinden dolayı oluşacak seller, kuraklık, türlerin yokoluşu, gıda kriziyle ortaya çıkacak olan açlık, iklim göçlerini yaratacak ve yaşamsal krizler yaşanacağını açıklamışlardır.

Dünyada uygulanan bu politikalardan ülkemizde çok etkilenmiştir. Ranta dayalı ve emperyalizme bağımlılıkla belirlenen politikalar sonucu sanayi, tarım, kent, ulaşım, enerji, madenler, doğal kaynaklar, ormanlar, hazine arazileri, kıyılar, dereler birer rant alanı haline dönüşmüş, yeraltı ve yerüstü su kaynakları,hava ve toprak kirletilmiş, çevre sorunları artmış durumdadır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19