Cezaevlerinden tahliyeler başladı

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle Hatay´da da tahliye işlemleri başladı.

HATAY 15.04.2020 19:55:20 0
Cezaevlerinden tahliyeler başladı

 

Hatay Açık Ceza İnfaz Kurumu´ndan 246, Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´ndan 222 ve Hatay T/Açık Ceza İnfaz Kurumu´ndan 482 hükümlünün tahliyesine karar verildi.

Kentteki cezaevlerinden tahliye edilecek 950 hükümlüden işlemleri tamamlananlar, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde gönderildi.

Cezaevi görevlileri sosyal tesislerde

Öte yandan koronavirüs önlemleri kapsamında Arsuz´daki sosyal tesisler, T tipi ve M tipi ceza infaz kurumu çalışanlarının konaklama ihtiyaçları için açıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm ülke genelinde Ceza İnfaz Kurumları personelleri, sosyal izolasyonun sağlandığı kamuya ait misafirhanelere yerleştirilirken, Arsuz sınırlarında bulunan T tipi ve M tipi Ceza İnfaz Kurumu çalışanları için de Uluçınar Gençlik Kampı, Arsuz Öğretmenevi ve Demir Yolları Kampı tahsis edildi. Konaklama tesislerindeki çalışanların koşulları ve konaklama imkanlarını, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çlikkol ve Kaymakam Musa Sarı, Cezaevi Müdürleri ile birlikte yerinde denetlendi.

Arsuz Kaymakamlığından inceleme sonrası yapılan yazılı paylaşımda, “T tipinden 99 personel, M tipinden 81 personel (infaz koruma memuru, psikolog, sağlık görevlisi, aşçı, şoför..) olmak üzere toplam 180 personelin Konakladığı tesislerde kalan personelin sorunları yerinde incelenirken sosyal mesafe, içeride alınması gereken önlemler, giriş ve çıkış kuralları tekrardan gözden geçirilerek bunun titizlikle yapılmasının hem kendi sağlıkları açısından hem de aileleri, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklular ile toplum sağlığı açısından çok önemli” denildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23