Cezalar, sorunun çözümüne imkân vermedi

MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu, Torba Kanun Tasarısının 117. maddesi hakkında partisi MHP Grubu adına bir konuşma yaptı.

7.12.2017 11:45:34 0
Cezalar, sorunun çözümüne imkân vermedi

Orhan Yıldız/İskenderun

MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu, Torba Kanun Tasarısının 117. maddesi hakkında partisi MHP Grubu adına yaptığı konuşmada, kanun tasarısının 117. maddesinde Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun´un 11. maddesinde değişikliğe gidildiğini belirterek , '11. madde Bakanlık yetkisinin tanımlanması olup Gümrük ve Ticaret Bakanlığının elektronik ticaretin gelişimiyle ilgili her türlü tedbiri almaya ve denetimi yapmaya yetkili olduğu belirtilmektedir. Bakanlık tarafından oluşturulacak sisteme kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve diğer gerçek veya tüzel kişilerce elektronik ticaretin gelişiminin izlenebilmesi, değerlendirilebilmesi amacıyla istenilen bilgilerin bildirilmesi istenmekte. Diğer eklenen bir düzenlemeyle de Bakanlığın ticari, elektronik ileti onaylarının alınmasına ve reddetme hakkının kullanılmasına imkân tanıyan bir elektronik sistem kurmaya veya kurdurmaya yetkili olacağı belirtilmektedir' dedi.
Ticari elektronik iletinin; telefon, çağrı merkezleri, faks, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmetleri gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda gerçekleştirilen ve ticari amaçlarla gönderilen veri, ses ve görüntü içerikli iletiler olarak tanımlandığını ifade eden Ahrazoğlu, şöyle konuştu: '2015 yılı Mayıs ayında yürürlüğe giren 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun´un uygulanmasını düzenleyen Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 15 Temmuz 2015´te yürürlüğe girmişti. Bu kanunla, şikâyet başvurularının elektronik ortamda alınabilmesine imkân tanıyan Ticari Elektronik İleti Şikâyet Sistemi oluşturulmuştu. Geçen süre içerisinde bu sisteme binlerce şikâyet yapılmış ve 19 Nisan 2017 tarihi itibarıyla 9 milyon TL´nin üzerinde bir ceza kesilmiştir. Ancak, tüm bu uygulamalar sorunun çözülmesine imkân vermemiştir. Bunu kendi kullandığımız elektronik postalarda da görmemiz mümkün. ODTÜ Teknokent´te faaliyetini sürdüren bir siber güvenlik firmasının 2014 yılı raporuna göre iletilen tüm e-postalarda istenmeyen yani ´spam´ türündeki e-postaların yüzde 84 iken yürürlüğe giren e-ticaret kanunuyla bu oranın 2016 yılında yüzde 50,5´e indi. İstenmeyen e-postaların online ürün satışlarını sırasıyla kötü amaçlı yazılımları taşıyan iletiler, kurumsal teklifler, arkadaşlık ağları ve cinsel içerikli e-postalar takip etmiş, daha sonra da casusluk veya fidye amaçlı kullanımlı yazılımlar başlamıştır. Kişisel bilgisayarların kullanımının yerine artık mobil cihazların kullanıldığı bu dönemde bu sorunlar nedeniyle çok sayıda insanın mağdur olmasının önüne geçilmeli, gerekli tedbirler alınarak cezai müeyyideler artırılmalıdır.'


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42