CHP, 94 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kuruluşunun 94. yıl dönümünü kutlayacak. İskenderun CHP bugün (09 Eylül Cumartesi) saat 10.00´da kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunacak, saat 16.00´da da İskenderun Belediyesi Kült?

9.09.2017 08:55:44 0
CHP, 94 yaşında

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, 'Türkiye´de en uzun süre iktidarda bulunan, çağdaş Türkiye´nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti´ni ve demokrasisini inşa etmiştir' açıklamasını yaptı. 

Hatay Milletvekili Serkan Topal da, partisi CHP´nin Türk siyasi tarihinin en önemli gelişmelerinde hep başrol üstlendiğini belirtti. CHP´nin, otel lobilerinde değil, savaş meydanlarında kurulduğunu ifade eden milletvekili Topal, 'CHP, İçişleri Bakanlığı´na dilekçe verilerek, otel lobilerinde kurulmuş bir parti değildir. CHP, savaş meydanlarında, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birliğinden var olmuştur. Ulusal kurtuluş mücadelesinden doğan bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi, gerek kurtuluş savaşında gerekse Cumhuriyetin kurulmasından sonra, ülkenin her alanda gelişmesi ve kalkınması için özveri ile çalışmış, milli ekonominin temellerini atmıştır. CHP, Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar korumuş, aynı zamanda yenileşmenin, değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olmuştur. 9 Eylül; Türk siyaset tarihinde Cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin garantisi olan CHP´nin doğduğu gündür. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının ortaya koyduğu cumhuriyet deneyimi, ülkemizin demokrasiye ulaşmasında ve sağlıklı bir altyapının oluşmasında yadsınamayacak bir öneme haizdir. Bu gün maalesef yurttaşlarımız ileri demokrasi safsatası ile başlayan akabinde 15 Temmuz Darbe girişimi ile zirve yapan dinci, gerici kalkışmanın da etkisiyle, her gün gelecekten biraz daha kaygılı yaşar hale getirilmiştir. Darbe girişimi sonrası ülke KHK´lerle yönetilmeye, Anayasa´ya aykırı olarak kalıcı düzenlemeler KHK´lerle yapılmaya başlanmış, temel hak ve hürriyetler, çalışma hakkı gibi olmazsa olmaz haklar düzmece iddialarla yurttaşların savunması dahi alınmadan ellerinden alınmıştır. CHP, ülkenin hızla sürüklendiği uçurumdan kurtarılması için sorumluluk almaktan çekinmez. Ülkemizi savrulduğu bu aymazlıktan kurtaracak en kurumsal ve köklü yapı CHP´dir. Ülkemizdeki adaletsizliğin panzehiri kurucu değerler ve CHP´dir. Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında Silahlı Kuvvetlerin liyakat sahibi komutanları düzmece suçlamalarla mahkûm edilmiş, darbe girişimi sonrası ise Silahlı kuvvetler adeta yerle yeksan edilmiştir. Dış politikada imparatorluk dönemi özlemi duyan bir anlayışın hezeyanları ile ülkemiz, Suriye´de cereyan eden iç savaşta terör örgütleri ile aynı hatta pozisyon almış, kendi sınır güvenliğini ve dolayısıyla yurttaşlarımızın yaşam hakkını da tehlikeye düşürmüştür. Emperyalistlerin Ortadoğu cehennemindeki zebanilik rolünü kimseye kaptırmak istemeyen AKP hükümeti, bölgemizde akan Müslüman kanının birincil sorumlularındandır. Türkiye derhal kurucu önderin ´Yurtta sulh, cihanda sulh´ ilkesinin gereği bir politik rotaya dönmeli, savaş kışkırtıcılığından vazgeçmelidir. Türk halkı ülkesine sahip çıkmak zorundadır. CHP zor günlerin partisidir. Ülkemizin yine bu zor günlerde CHP´ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Ulu Önder ATATÜRK´ün İlke ve Devrimlerine, Demokratik ve Laik Cumhuriyete bağlı kadrolardan oluşan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye´nin ve ulusumuzun zor günlerinin sigortası olarak dimdik ayaktadır' açıklamasını yaptı.

'CHP, Atatürk´ün mirası'
CHP´li Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da partisinin kuruluş yıl dönümünü mesajla kutladı. Yaman, mesajında şunlara yer verdi: 'Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün; ´Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir´ sözü ile önemini vurguladığı, ülkemize sosyal demokrasinin kapılarını açan, Atatürk ilkelerinin savunucusu CHP´nin, 94. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi; özgürlük, adalet, eşitlik ve çağdaşlık yolunda sürdürdüğü mücadele ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak adına durmadan çalışmaktadır. Atatürk´ün bizlere bıraktığı bu onurlu mirası omuzlarında taşıyan CHP, Atatürk´ün ilkelerini ifade eden altı okun izinden azimle, yılmadan, taviz vermeden gitmektedir. Halkımızın emperyalizme karşı verdiği büyük savaşın mirası olan, çağdaş medeniyet ve özgürlük için birlik olan Cumhuriyet Halk Partisi´nin 94. Kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.”

 


Anahtar Kelimeler: yaşında

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00