CHP adayları PM sonrası

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılacak siyasi partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. seçime katılacak isyasi partiler kentlerde adaylarının isimlerini açıklamayı sürdürse de Yüksek Seçim Kurulunu

SİYASET 20.12.2018 12:03:38 0
CHP adayları PM sonrası

Akın Bodur/İskenderun

Bu tarihte son gün ise 19 Şubat 2019. CHP, Hatay´da Antakya, Payas ve Reyhanlı ilçeleri ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını belirlemişti. CHP, seçimlerde kazanma ihtimali yüksek bulunan İskenderun, Arsuz Defne ve Samandağ adaylarını ise halen belirlemedi. Bu kentlerde isimlerin 14 Ocak´ta yapılacak Parti Meclisi sonrası açıklanabileceği belirtiliyor. Siyasi kulislerde, Samandağ´ında Mithat Nehir ve Refik Eryılmaz; Arsuz´da Riyat Kırmızıoğlu ve Asaf Göven; İskenderun´da ise Yusuf Civelek, Bülent Bozdağan, Mehmet Duduoğlu ve Öztürk Çolak´ın isimleri Ankara´da öne çıktığı konuşuluyor.
Daha önce de 467 belediye başkan adayını açıklayan CHP, iki gün ard arda yaptığı Parti Meclisi toplantısı sonrasında önceki gün 67 adayını daha açıklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulunda önceki gün yapılan oylama sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da Zeydan Karalar belirlendi. CHP PM´deki oylamada Mansur Yavaş´a Ankara Büyükşehir belediye Başkan adaylığı için 45 üye ´evet´ derken, 12 üye ret oyu kullandı, 1 üye de çekimser kaldı. Kılıçdaroğlu´nun Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için inisiyatif alarak PM´ye sunduğu Mansur Yavaş´ın adaylığı önerisi onay aldı. Mansur Yavaş´ın adaylığına karşı olan bazı PM üyeleri oylamanın gizli yapılması için önerge verdi. PM üyelerinin açık oylamada ‘ret´ oyu vermekten çekinen bazı üyelerin de desteğini almak amacıyla bu yönteme başvurduğu kaydedildi. Ancak gizli oylama talebi yapılan oylamada reddedildi. Gizli oylama önergesi kabul görmeyince PM üyeleri Gökhan Günaydın, Erdal Aksünger, Hakkı Süha Okay, Gaye Usluer, İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke, Ali Şeker, Yaşar Seyman, Emre Çam, Haluk Pekşen ve Mehmet Ali Çelebi Ankara için oylamanın açık ve tek tek sorarak yapılmasını talep etti. Yavaş´ın adaylığı PM´de yapılan oylamada 12 ret oyuna karşın 45 kabul oyuyla kabul edildi. CHP´nin ittifak kapsamında 10 büyükşehirdeİYİ Parti adayını destekleyeceği belirtiliyor.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, partisinin önceki gün 67 adayını daha açıklaması üzerine belirlenen isimleri kutladı. Nehir, “CHP PM´nin isimlerini açıkladığı tüm belediye başkan adaylarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum. 31 Mart 2019, ülkemize aydınlık yarınları müjdeleyecek ve sosyal demokrat belediyeciliğin çıtasının en yükseklere çıktığı, geleceğe daha umutla bakabildiğimiz günlerin başlangıcı olacaktır' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00