CHP adayları yeni yılda belirleyecek

Hatay´ın 12 ilçesi için isimler açıklanacak

GÜNCEL 24.12.2018 10:47:24 0
CHP adayları yeni yılda belirleyecek

Akın Bodur/İskenderun

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılacak siyasi partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Hatay´da Antakya, Payas ve Reyhanlı ilçeleri ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını belirleyen CHP, ocak ayında yapıcağı iki Parti Meclisi (PM) ve merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında 12 ilçede adayını belirleyecek.

İlk toplantı 04 Ocak´ta
Daha önce 530 adayını açıklayan CHP, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapacağı Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantısında adaylarını belirlemesi beklenirken, mevcut belediye başkanlarının bulunduğu Arsuz, Defne ve Samandağ gibi kentlerde adayların 14 Ocak´ta, belediye başkanlarının bulunmadığı İskenderun, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, Kırıkhan, Altınözü, Reyhanlı, Kumlu ve Yayladağı gibi ilçelerde ise 04 Ocak 2019´da belirlemesi bekleniyor. Buna göre CHP, aralarında Hatay´ın bazı ilçelerinin de bulunduğu, belediye başkan adayı açıklamasının 04 Ocak 2019 tarihinde belirleyecek. CHP, PM ve MYK´yı 04 Ocak´ta yapılacak toplantıya çağırdı. CHP´de PM ve MYK´nın yapması beklenilen diğer toplantı ise 14 Ocak tarihi. Siyasi kulislerde, Samandağ´ında Mithat Nehir ve Refik Eryılmaz; Arsuz´da Riyat Kırmızıoğlu ve Asaf Göven; İskenderun´da ise Yusuf Civelek, Bülent Bozdağan, Mehmet Duduoğlu ve Öztürk Çolak´ın isimleri Ankara´da öne çıktığı belirtiliyor. Defne´de ise adayı HBB başkanı ve adayı Lütfü Savaş ve Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur´un şekillendirileceği konuşuluyor.
Seçime katılacak isyasi partiler kentlerde adaylarının isimlerini açıklamayı sürdürse de Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı seçim takvimine göre ismi açıklanan adayların kesinlik kazanması aday isimlerinin seçim kurulları ya da Yüksek Seçim Kuruluna bildirilmesiyle gerçekleşecek. Bu tarihin son günü ise 19 Şubat 2019.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57