CHP adaylarını tanıtacak

Pazar günü yapılacak toplantı öncesi üç ilçede aday belirlenecek

SİYASET 7.02.2019 11:30:42 0
CHP adaylarını tanıtacak

Akın Bodur/İskenderun

CHP, sekiz ayrı parti meclisi toplantısında belirlediği 902 adayını 10 Şubat Pazar günü ankara´da yapılacak toplantıyla tanıtacak, aynı toplantıda partinin seçim bildirgesi de açıklanacak. Bugüne kadar 18´i büyükşehir, 38´i il olmak üzere 902 kentte belediye başkan adayını belirleyen CHP PM, son yaptığı toplantısında, 31 Mart yerel seçimleri için aday belirlenmeyen kentler için aday belirleme yetkisini partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na vermişti. Kılıçdaroğlu bu yetkiyle, partisinin aday tanıtım toplantısının yapılacağı 10 Şubat´a kadar aday açıklanmayan yerde belediye başkan adayını doğrudan belirleyebilecek ya da isim değişikliği yapabilecek. Tanıtım toplantısı pazar günü saat 11.00´de Ankara Spor Salonu´nda başlayacak.
Toplantı öncesinde CHP´nin ve ´millet ittifakı´nın Arsuz, Kumlu ve Yayladağı´nda adaylarının da açıklanması bekleniyor. 31 Mart yerel seçimlerine katılacak partilerin aday isimleri ise 19 Şubat günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) veya il-ilçe seçim kurullarına verilecek listelerle adaylık netleşmiş olacak.
CHP´nin önceki gün yaptığı MYK toplantısında da belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi için yereldeki il ve ilçe örgütlerine yetki verildi. CHP´nin il ve ilçe örgütleri, İYİ Parti ile yapılan işbirliği kapsamında belediye meclis üyeliklerini belirleyecek.

Üç ilçenin adayı belirlenmedi
CHP PM, 31 Mart yerel seçimleri için bugüne kadar Hatay´da beş ilçede adayları İYİ Parti kontenjanına bırakırken, 11 ilçedeki adaylarının sekizini açıklamıştı. Belirlenen aday isimlerinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan ve adayı Lütfü Savaş´ın etkisiyle oluştuğu; Arsuz´da Asaf Güven´in PM´den bir oy farkıyla reddedilmesinin nedeni arasında da Savaş´ın desteğini alamadığı yorumları yapılmıştı. İskenderun´da da belirlenen isme de itiraz olduğu ve bunun Ankara´ya iletildiği savunuldu. Ancak bu bilgi parti tarafından doğrulanmadı.
CHP´nin belirlediği belediye başkan adaylarının isimleri şöyle olmuştu:
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Lütfü Savaş
İskenderun Belediye Başkan adayı: Yılmaz Şahutoğlu
Arsuz Belediye Başkan adayı: İsim belirleme yetkisi PM tarafından Kılıçdaroğlu´na verildi
Payas Belediye Başkan adayı: Ali Oğuz
Erzin Belediye Başkan adayı: Ökkeş Elmasoğlu
Reyhanlı Belediye Başkan adayı: Nihat Dağ
Antakya Belediye Başkan adayı: Hikmet Hatunoğlu
Kumlu Belediye Başkan adayı: İsim belirleme yetkisi PM tarafından Kılıçdaroğlu´na verildi
Yayladağı Belediye Başkan adayı: İsim belirleme yetkisi PM tarafından Kılıçdaroğlu´na verildi
Defne Belediye Başkan adayı: İbrahim Güzel
Samandağ Belediye Başkan adayı: Refik Eryılmaz

Günay, CHP´den istifa etti
İskenderun Belediye başkanlığı için CHP´den aday adayı olan Ümit Günay, partisinden istifa etti. Türk Kızılay Derneği İskenderun Şubesi´nden de yapılan duyuruda Günay´ın 4 Şubat tarihi itibariyle izninin sona ererek Şube Başkanlığı görevine başladığı bildirildi.
“İstifamın yanlış uygulamalara imza atan yerelde ve genelde yetersiz ve ilkesiz yöneticilere gereken dersi vereceğine inanıyorum” diyen Günay, CHP´den istifasıyla ilgili paylaşımında ‘yeni bir yol bulma ve açma´ yönündeki mesajı dikkat çekti.
Partisi CHP´yi ‘genelde ve yerelde iktidar olma umudunu yanlış uygulamalar´ ile yitirmek, halkın talepleri yerine parti içi hakimiyeti dikkate almakla eleştiren Günay´ın istifa açıklaması, İskenderun adayının kesinleşmesinin ardından geldi. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Günay, “Genelde ve yerelde iktidar olma umudunu yanlış uygulamalar ile yitiren, halkın talepleri yerine parti içi hakimiyeti dikkate alan, seçimi kazanma yerine konumlarını sağlamlaştırmak üzere bir yola giren 2004 yılından beri onurla üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettim. İstifamın yanlış uygulamalara imza atan yerelde ve genelde yetersiz ve ilkesiz yöneticilere gereken dersi vereceğine inanıyorum. Halkın umudunu yaşatmak için yeni bir yol bulacağız yada yeni bir yol açacağız” dedi.

Yeniden Kızılay´ın başkanı
Ümit Günay, Türk Kızılay derneği İskenderun Şubesi başkanlık görevine ise yeniden başladı. İskenderun Belediye Başkan aday adaylığı için ‘izin´ kullanan Günay´la ilgili dernek adına yapılan duyuruda, “Şube Başkanımız Ümit Günay 04.02.2019 tarihi itibari ile izin sonu görevine başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00