CHP, adaylarını tanıttı

Kılıçdaroğlu da 12 maddelik seçim bildirgesini açıkladı

GÜNCEL 12.02.2019 11:16:10 0
CHP, adaylarını tanıttı

İskenderun/SES

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 31 Mart yerel seçimlerine katılacak eblediye başkan adaylarını Ankara´da düzenlenen toplantıda il il tanıttı. Kılıçdaroğlu, Hatay´da seçime katılccak 10 CHP beleye başkan adayının da katıldığı tanıtım toplantısında, 12 maddelik seçim bildirgesini de kamuoyuna açıkladı.
Ankara´daki tanıtım toplantısına, Hatay´dan CHP´nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkan adayı Yılmaz Şahutoğlu, Arsuz Belediye Başkan adayı Asaf Güven, Payas Belediye Başkan adayı Ali Oğuz, Erzin Belediye Başkan adayı Ökkeş Elmasoğlu, Defne Belediye Başkan adayı İbrahim Güzel, Samandağ Belediye Başkan adayı Refik Eryılmaz, Kumlu Belediye Başkan adayı Rıfat Akkuyu, Reyhanlı Belediye Başkan adayı Nihat Dağ ve Antakya Belediye Başkan adayı Hikmet Hatunoğlu katıldı.
Milletvekilleri ve PM üyelerinin de katıldığı Ankara Arena Spor Salonu´ndaki etkinlikle, 31 Mart yerel seçimlerine katılan adaylarını tanıtan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kimsenin kutuplaşma tuzağına düşmesini istedi ve ´Derman belediyeciliği´ sloganı ile 12 maddelik manifestosunda belediyelerinin yaratacağı kentleri şöyle sıraladı: 'Hoşgörülü ve saygılı; Hakça paylaşan; Hesap veren ve şeffaf yönetilen; Yoksulluğu yenen; Üreten ve istihdam yaratan; Yenilikçi akıllı kentler; Ulaşım ve altyapı sorunları çözülmüş; Nefes alan kentler; Sosyal adaleti sağlayan; Kültür ve sanatı geliştiren kentler.'
Ankara toplantısına eşi Nazar Savaş ile birlikte katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Savaş, 31 Mart seçimleriyle ´derman belediyeciliği´ ile bereketli, huzurlu, özgür kentlerin yaratılcağını ifade etti.
Tanıtım toplantısı sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nu makamında ziyaret eden Arsuz Belediye Başkan adayı Asaf Güven, kendisine duyduğu güvenden dolayı Kılıçdaroğlu´na teşekkür etti; Arsuz için hedefleri, yönetim ilkesi ve projeleri hakkında bilgi verdi. Güven, “Arsuz´da derman belediyeciliği yapmaya hazırız. Bu inancımızı ´ben´ değil ´biz´ olarak yola devam edip, bütün Arsuzlularla kenetlenerek zaferle taçlandıracağımıza inanıyorum' dedi ve CHP bayrağını Arsuz´da daha güçlü bir biçimde dalgalandıracağının sözünü verdi.
CHP İstanbul Milletvekili ve partinin eski genel sekreteri Gürsel Tekin ise, CHP yönetiminin aday belirleme sürecindeki tutumunu eleştirdi. Parti yönetiminin aday belirleme sürecinde liyakata önem vermediğini ve adil davranmadığını savunan Tekin, 'Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz' değerlendirmesini yaptı. Tekin, yazılı açıklamasında, 'Üzülerek söylüyorum, adayların objektif kriterlere göre belirlendiğini söylemek mümkün değil. Her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu. Birçok büyükşehirde, kamuoyu anketlerinde en çok destek bulan arkadaşlar aday gösterilmedi... Birçok ilde partimize ve vatandaşa başarıyla hizmet eden belediye başkanlarımız yalnızca olağanüstü kurultay talep ettikleri için yeniden aday gösterilmedi. Yine bazı illerde seçimi kazanabilecek seviyede olan halk desteği bulunan arkadaşlarımız da aynı gerekçeyle adaylık dışında bırakıldı. Bu CHP tarihine, kültürüne yakışan bir adım değildir... Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz. Halkımızın, tabanımızın, örgütümüzün beklentisi mutlak başarıdır' ifadesine yer verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22