CHP Arsuz´da Mahmut Şirin, Defne´de Parlakyıldız

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerini sürdürdü.

SİYASET 24.12.2019 11:29:14 0
CHP Arsuz´da Mahmut Şirin, Defne´de Parlakyıldız

Akın Bodur/İskenderun/
Hafta sonu kongreler devam ederken, CHP´nin Arsuz ve Defne ilçe yönetimleri de belirlendi. Arsuz´da ilçe başkanlığına Mahmut Şirin, Defne´de ise Akın Parlakyıldız seçildi. 4 listenin yarıştığı Arsuz´da Şirin 134 oy, iki listenin mücadele ettiği Defne´de Parlakyıldız 225 oy aldı.
Arsuz´da dün yapılan CHP ilçe kongresinde ilçe başkanlığına Mahmut Şirin getirildi. Blok listeyle gidilen seçimde Mahmut Şirin 134, Eşref Karayün 122, Hakan Mazman 72, Ozan Ünlü 19 oy aldı. Divan başkanlığını CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, katipliği Mustafa Gökpınar ile Sezer Aydemir´in üstlendiği kongrede adaylar konuşmalarını, önceden çektikleri kura ile belirledikleri sırayla yaptı. Ozan Ünlü, kongrede ´bağımsız adaylık´ mesajı verirken, Hakan Mazman, hedefleri ve çalışma ilkelerini içeren konuşma yaptı. Seçimi 12 oy farkla kaybeden, listesinin eski ve yeni belediye yönetimine yakın isimlerin desteklendiği gözlemlenen ve ‘ittifak adayı´ olarak adlandırılan Eşref Karayün de parti değerlerini önceleyen çalışma hedeflediklerini paylaştı.
Hatay milletvekili Suzan Şahin, CHP İl Başkan Yardımcısı Leyla Sakaroğlu, partinin İskenderun ve Belen ilçe başkanları ile AKP ve İYİ Parti Arsuz ilçe başkanlarının da katıldığı kongrede sonuçların açıklanmasının ardından yeni başkan Mahmut Şirin, milletvekili Suzan Şahin, diğer adaylar ile belediye başkanı Asaf Güven, ilçe başkanı Faik Çekin elele tutuşarak, birlik mesajı verdi. Zaman zaman ses sisteminden dolayı konuşmacıların salona hitap etmelerinde sorun yaşadığı kongrede, delegelerin henüz listelerin divana teslim edilerek kesinleşmesinden önce oy verme kuyruğuna girmesi dikkat çekti. Hatay Milletvekili Şahin´in katılarak selamlama konuşması da yaptığı kongrede Hatay Milletvekili Serkan Topal ise Mahmut Şirin´in listesinin kazandığının ilan edilmesinin ardından salona geldi, yeni yönetimi kutladı, salondaki partililerle selamlaştı. Kongredeki konuşmasında Arsuz Belediye Başkanı Güven, kongreyi ‘demokrasinin yeterlilik sınavı´ olarak adlandırdı, kardeşlik ve aile vurgusu yaptı, tek adayla seçime gidebilmeyi arzu ettiklerini söyledi. Meclis üyesi Mustafa Gökpınar´ın da dilek ve temennilerini dile getirdiği kongrede önceki dönem belediye başkanı Nazım Culha da ülkede yaşanan ağır koşullara dikkat çekti. Aday adaylığı ile ilgili belediye yönetimine yakın isimler tarafından çalışma yürütülerek desteklenen ancak adaylık sürecinden çekilerek Mazman´a destek veren Abdulla Ertaş da kongre konuşmasında çok adaylı seçimi demokrasi şöleni olarak adlandırdı.

Mahallelere stand, belediyeye köprü…
CHP Arsuz ilçe başkanlığına seçilen Mahmut Şirin, konuşmasında ağırlıklı olarak neden aday olduğu üzerinde durdu. Üye sayısını yükseltmek için yürütecekleri çalışmalarla ilgili hedeflerini paylaşan Şirin, bunun için mahallelerde stand kuracaklarını, kadın ve gençlik kollarının da katkısıyla üyelik teklifi götüreceklerini söyledi. Şirin, “38 bin oyumuz var Arsuz´da ve sadece 3 bin 400 üyemiz var. Birinci hedefimiz üye sayısını arttırmak olacak. İkinci hedefimiz ise vatandaşla istişare etmek, tabanda olmak ve dertleri dinlemek. Bu anlamda sayın belediye başkanımla aranızda köprü olmak ve sorunlarınızı çözmek istiyoruz. Bu yüzden aday oldum. Desteğinizi bekliyorum” diye konuştu.

Erdoğan´ın eleştirilerine ‘başaracağız´ mesajı
Şirin, yerel hedeflerinin ardından konuşmasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın CHP´lilere yönelik eleştirilerine getirdiği yorumla sürdürdü. Şirin, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan bizlere, CHP´ye sürekli olarak terörist diyor. Şimdi düşünebilir musunuz, Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu, devleti kuran partiye terörist diyor. Ben de buradan sayın Cumhurbaşkanımıza şunu söylemek istiyorum; şehidimize kelle, teröristbaşı, bebek katili Abdullah Öcalan´a sayın diyenler, okullarımızdan andımızı kaldıranlar, İstiklal Marşı kaldırılsın diyenler, Kandil´e Türk bayrağı asacağız deyip İstanbul´a Barzani bayrağı asanlar ve askerimizin başına çuval geçirilirken ses çıkarmayanlar, çıkaramayanlar… asıl terörist bana göre bunlardır. Bizler vatanın bölünmez bütünlüğü için, cumhuriyet için, laiklik, demokrasi, çocuklarımızın geleceği için, şanlı bayrağımız için başaracağız.”

Ünlü´den ‘üvey evlat´ hatırlatması
Kongrede 19 oy alan ve siyasi yaşamı açısından adaylığı bir adım olarak nitelendiren ve ilk kürsü konuşmasını yaptığını kaydeden Ozan Ünlü de konuşmasında, “Benim sanatım dürüst siyasettir” dedi. Neden aday olduğuna ilişkin yaptığı bilgilendirmede Ünlü, “Siyasette eşit, temsilde Arsuz´u daha iyi yerlere taşımak için aday oldum. Sokak örgütlenmesi, gençlik, kadın ve esnaf örgütlenmesini sağlamak için aday oldum. Arsuz´a faydası dokunacak projeleri üretim belediyeye sunmak için aday oldum. Arsuz´un Ankara´daki haklarını savunup almak için oldum” dedi. Bir grubun ya da bir kişinin adayı olmadığını, Arsuz´un 38 mahallesinin adayı olduğunu vurgulayan Ünlü, küstürülerek partiden uzak kalanlara parti rozetini takmak, oy oranına ve nüfusa karşın düşük üye sayısını arttırmak istediklerini, partinin Karaağaç bölgesinde parti temsilciliğini oluşturmayı söyledi. Ünlü, oy oranına karşın Büyükşehir belediyesindeki istihdamda Arsuz´un üvey evlat muamelesi görmesini eleştirdi, bu adaletsizliğin önüne geçeceklerini söyledi. Diğer adayların ‘arkasında bir güç, milletvekili, belediye başkanlarının´, partiyi basamak olarak kullanmak isteyenlerin bulunduğunu söyleyen Ünlü, delege tespitlerinde sorunlu bir işleyişin yaşandığını, üyeleri liste oluşumunun dışında bırakan anlayıştan dolayı delege seçilemeyip kendine bile oy veremediğine dikkat çekti, güç sahiplerini kendi yandaşlarını ve akrabalarını delege seçtirmekle eleştirdi.

Mazman´dan siyaset dersi gibi…
Yola çıkarken siyasi hayatını ilkeler üzerine kurduğunu, örgüt terbiyesini, nezaketini ve saygısını öne koyarak, partililerle saygı ve sevgiyle birlikte yürüdüğünü belirten adaylardan Mazman, adaylık çalışmaları sürecinde maruz kaldığı engellere dikkat çekti, tüm yaşananlara karşın edindiği ilkelerin belirleyiciliğinde siyasi yaşamını sürdürme kararlılığında olduğunu söyledi. Yaşanan seçimlerde aday adayı oldukları halde kendileri yerine başka bir isim aday gösterildiğinde kaçışanları bugün ‘delege acında, ilçe başkanı devşirme derdinde´ olmakla eleştiren Mazman, “Hiçbir araya gelmezler, nasıl oldu da bize karşı biraraya gelebildiniz?” diye sordu. Mazman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beni sadece aday olduğum için eleştirenler bilmelidir ki; görev aldığım hiçbir yerde kirli pazarlıklar masasında olmadım, siyasetin devlet yönetme sanatı olduğunu unutmadım. Halkın ve delegenin sağduyusuna güvenerek, ortak bir dil geliştirebileceğimizi unutmadan, kavga için değil sevgi için yürüyebileceğimizi düşünerek aday oldum” diye konuştu. Konuşmasını Mevlana´nın 7 öğütünü paylaşarak tamamlayan Mazman, partinin yerelde yaşadığı, kadın ve gençlik kotasını sağlayamayan üye bileşimine, seçimlerden sonra ilçenin denetim görevini yapmamasının sonuçlarına, ilçe başkanının meclisin de grup başkanı olarak kararlardaki yetkisine ve sorumluluğuna, vermesi gereken katkıya dikkat çekti. Mazman, şöyle konuştu: “Tüm bu fikirler ile yola çıktığımızı bilmenizi isterim. Bu amaçla yönetim kadromuzu kadın ve genç yoğunluklu, ayrıca tecrübeyi de elden bırakmayan bir kadro ile kurduğumuzu bilmenizi isterim. Bu nedenle ilçe yönetim kurulunun başkandan ibaret olmadığını yönetim ile birlikte başkanın ve ilçenin güçlü olduğunu bilmenizi isterim. Partimizin ilkelerinin Anadolu´nun zengin kültüründen gelmesi gerektiğini, Anadolu´da kurucu ve kuruluş partisi olan CHP´nin Anadolu´dan, köklerinden ayrılmaması gerektiğini, köklerinin engin ilim ve irfan dolu Anadolu topraklarından doğduğunu söylemek isterim. Mevlana´nın 7 öğüdünün etrafında birleşmemiz gerekir.”

Karayün´den kadın ve gençlik vurgusu
Karayün´ün neden aday olduğunu açıkladığı konuşması şöyle: “İki yılda bir delege sistemiyle ayrışan sistemin daha birlikte, daha güzele gelebilmesi için… eğer yapılabiliyorsa ilçe başkanlığı seçiminin tüm üyelerle yapılabilmesi için aday oldum. Bugün eğer birbirimizi karalamak için sarf ettiğimiz enerjiyi iktidara karşı vermiş olsaydık şu an iktidar 17 yıl başımızda kalmazdı. Bunun için mücadele etmek, sokakta olmak gerekiyor. Bunu hep birlikte başaracağız. Benim bir hayalim var. İki yol sonra ilçe yönetiminde olan genç arkadaşlarım ve bu partiye katacağımız genç arkadaşlarımın bu salondaki tüm partinin emektarları, 30-40 yıl hizmet etmiş abilerimizin ablalarımızın karşısına çıkıp sorgulayacak; biz de varız, biz de siyaseti biliyoruz. Bizim görevimiz sadece bayrak asmak değil. Yönetiriz de, kimseye de biat etmeyiz. Şunun sözünü veririm; herhangi bir erken seçimde Arsuz´u ilk 4´te temsil ettiremezse ben ve arkadaşlarım istifa ederim. Desteğinizi bekliyorum.”

Çekin´den veda konuşması
Katılımcıları ilçe başkanı olarak son kez selamladığı konuşmasında Faik Çekin, 6 yıl 2 aylık süreyle yürüttüğü ilçe başkanlık görevini ak alın ve başarıyla tamamladıklarını, göreve seçilen yönetim ve adaya hangi noktada ihtiyaç duyulursa desteğe hazır olduklarını söyledi. Görev süresi içinde 7 seçim ve 1 referandumu başarıyla tamamladıklarını kaydederek emeği geçenlere teşekkür eden Çekin, alışılmışın dışında yeni yönetime borç devretmediklerini hatırlattı. İlçe başkanlığına aday olmadığını, ancak siyasi mücadeleyi sürdüreceğini kaydeden Çekin, kırmış olabilecekleri üyelerden helallik istedi. Çekin, “İlçe başkanlığını bırakıyorum. Ama, siyasi mücadeleyi bırakmıyorum. Öğrencilik yıllarımdan beri bu mücadelenin içinde yer aldım. Bundan sonra da bana nerede görev verilirse verilsin, nede bana ihtiyaç duyulursa var olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim mücadelemiz cumhuriyet, cumhuriyet devrimleri, Mustafa Kemal ve bu ülkede doğmuş ve doğacak bütün çocukların geleceği için verilen mücadeledir' dedi.
Yapılan genel kurulunda, Mahmut Şirin başkanlığındaki CHP Arsuz ilçe yönetiminin 14 yönetim kurulu üyesi ise şu isimlerden oluştu: Zeynel Ayabaktı, Yılmaz Avlar, Cevhere Çıkan, Yunus Çoğun, Sezen Dural, Nezahat Elmas, Abdullah Hançer, Hasan Karaaslan, Mahmut Kıra, Ramazan Kiraz, Şöhret Tümkaya, Sevim Sabah, Gökhan Ünlü ve Tahir Yetkin.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57