CHP Arsuz´da mühür Şirin´de

CHP Arsuz İlçe başkanlığına seçilen Mahmut Şirin, mazbatasını teslim almasının ardından düzenlenen törenle görevi devraldı.

GÜNCEL 30.12.2019 10:18:36 0
CHP Arsuz´da mühür Şirin´de

İskenderun/SES

Belediye başkanı Asaf Güven, bir grup meclis üyesi, kalabalık bir grubun da katıldığı törende Faik Çekin, partinin banka hesabındaki 33 bin lira, defterler ile partinin mührünü yeni ilçe başkanı Şirin´e teslim etti. Partideki devir teslim töreninin ardından parti önündeki kalabalığa seslenen Şirin, ilçe başkanlığının tek hayali olduğunu söyledi. Devir teslim töreninde ilçe başkan adaylarından sadece Hakan Mazman katıldı.

Çekin´den yeni yönetime tavsiyeler
Partinin defterleri ve mührünü devreden Faik Çekin, yeni yönetimi kutlayarak başarılar diledi. Devir teslim tutanağına imza koyduktan sonra konuşan Çekin, “Bu demokratik bir yarıştı, başardık” dedi. 33 bin 94 lira 79 kuruştan oluşan banka hesabınını teslim ettiklerini bildiren Çekin, önümüzdeki iki yıllık seçimsiz bir dönemde bu paranın genel merkezden aktarılacak payla birlikte ‘hesaplı bir şekilde´ partinin ihtiyaçlara cevap verebileceğini ifade etti. Çekin, ilçe başkanlık koltuğuna oturanın, kurucu genel başkan Mustafa Kemal Atatürk´ün koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu´nu temsil ettiğini, ilçe başkanlık koltuğuna oturanın bu bilinçle, sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Çekin, ilçe başkanına şu tavsiyelerde bulundu: “İlçe başkanının nasıl hareket ettiğine, kimlerle oturup kalktığına, ne yiyip içtiğine, kimlerle yiyip içtiğine, her şeyiyle bu sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor. Çünkü CHP İlçe başkanı yanlış bir şey yaptığı zaman, örneğin ben bir yanlış yaptığımda Faik Çekin´in hatası olarak görülmüyor, ‘CHP ilçe başkanı yaptı´ deniliyor, direk partiye mal ediliyor. Sadece ilçe başkanının değil, partinin her yöneticisinin bu sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor. Bu bisim için önemli. Biliyorsunuz karşımızda devasa bir yandaş medya var, açıklarımızı bulmak için uğraşıyorlar. Böyle bir medya gücü karşısında sürekli savunma durumunda kalıyoruz. Yeni seçilen ilçe başkanı ve yönetim kurulunun bu bilinç ve sorumlulukla hareket edeceğini düşünüyorum, bunu bekliyorum. Partinin her bir üyesinin, seçmeninin bunu denetleme yükümlülüğü var.”
Geçmiş çalışma döneminde birlikte çalıştığı yönetim kurulu, kadın ve gençlik kollarına teşekkür eden Çekin, üye sayısının önemli olmasına karşın bundan daha çok üyenin niteliğinin önemli olduğunu hatırlattı. Dışarıda hazırlanıp getirilen toplu formlar yerine üyelik formunu kişinin kendisinin imzalanmasının sağlanmasını önerdi.

Güven: Önce meclis üyemdi, artık başkanım…
Çekin başkanlığındaki yönetimle 31 Mart seçimlerini geride bıraktıklarını, CHP´ye katkılarından dolayı ekibiyle birlikte teşekkürlerini ileten Arsuz Belediye Başkanı Güven de devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, yönetim değişikliğini ‘demokraside bir devir teslim ya da ipi göğüsleme meselesi olarak´ adlandırdı. Güven, ilçe başkanlık seçimi süreci ve sonucunu demokrasinin sınavı olarak gördüğünü, seçimden çok iyi bir sonuçla bu yarışın sonlandığını kaydetti. Güven, “Bu yönetimi devralan arkadaşımız Sayın Mahmut Şirin, daha önce meclis üyemdi, artık başkanım. Başarılar diliyorum. Bundan sonra da belediye tecrübesi olan biri olarak Arsuz belediyesi ile birlikte koordineli olarak uğraşacağız. Her şeyden önemlisi CHP´yi önce yerelde, sonra tüm Türkiye´de iktidara taşımak için bir ilçe başkanı olarak mücadele edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Güven´den yeni bina için söz istedi, ama…
“Hayalimdi” dediği CHP Arsuz ilçe başkanlığı için seçim çalışmalarına erken başladığını ve CHP Arsuz´da kayıtlı 3 bin 400 üyeden 2 bin 669´una birebir ulaştığını ifade eden Şirin, ilçe teşkilatı yerine parti binası önünde seslendi. Hava çekiminin de yapıldığı konuşmasında Şirin, Karaağaç´taki delege çeminde yaşadığı sıkıntıya karşın pes etmediğini söyledi. “Önce Allah´ın sonra sizlerin sayesinde hedefime ulaştım, ilçe başkanı oldum” diyen Şirin, bundan sonra da daha çok çalışma, üye sayısını arttırma sözü verdi. Binanın değiştirilmesi gerektiğini ve bununla ilgili belediye başkanından söz istediğini söyleyen Şirin´i yanıtlayan Güven, seçim sürecinde bile söz vermediğini hatırlattı ve elden gelen katkıyı vereceklerini ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00