CHP Arsuz´dan ‘sansür´ mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin´in de katıldığı toplantıda günümüz basının sorunlarına dikkat çekilip, demokrasi talebi

İSKENDERUN 10.01.2018 18:21:49 0
CHP Arsuz´dan ‘sansür´ mesajı

 Ağızları bantlı üç kişiyle basında sansür mesajının da verildiği toplantıda CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, önümüzdeki süreçte sorunlarının değil mutluluklarının konuşulduğu bir basın rejimi dileğinde bulundu.

Arsuz Belediyesi Karaağaç hizmet binası yanındaki 2 Temuz Parkı´nda gerçekleştirilen toplantıda CHP Arsuz İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yönetimine çok sayıda üye de destek verdi.
CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim de yaptığı açıklamada, basının bir çok zorluğa göğüs gererek halkı bilgilendirme görevini yerine getirdiğini belirterek, OHAL sürecinin neden olduğu sıkıntıları dile getirdi. Devrim, “Halen OHAL sürecini yaşamaktayız. Bu süreci aydınlık geleceği için değil kendilerine muhalif olan belediye başkanları, memurlar, eğitimcileri, sağlıkçılar, hukukçular ve vatandaş haber hakkı paylaşan basın emekçilerinin susturup, korkutup, engellemeye çalıştıkları bir süreçtir. Biz buradan haykırarak diyoruz ki, haber alma özgürlüğümüze dokunmayın. Özgür basın susturulamaz” diye onuştu.
CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ise gazetecilerin haber alma ve toplumu bilgilendirme hakkınının kısıtladığını kaydetti. Uslu, şunları ifade etti: “Yerel ve ulusal basınımızın ne yazık ki zor günler geçirmektedir. Demokrasiyi özümsemeyen, araç olarak gören iktidar, demokrasinin en önemli araçlarından biri olan basın ve ifade özgürlüğünü de kısıtlamaktan ne yazık ki geri durmuyor. Adeta istibdat dönemi yaşanılan şu günlerde gazetecilik mesleği en zorlu zamanlarını yaşamaktadır. Bizler biliyoruz ki basını özgür olmayan bir toplum özgür değildir.”


Anahtar Kelimeler: Arsuz sansür mesajı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22