'CHP, belediyeleriyle deprem bölgesinde'

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay´da da hissedilen, merkez üssü Elazığ Sivrice olan 20.5´teki 6,8 şiddetindeki depreme partisinen belediye başkanlığı yaptığı büyükşehir belediyelerin ekip ve malzeme gönderdiğini, milletvekillerinin

SİYASET 28.01.2020 12:04:18 0

Akın Bodur/İskenderun

Depremin büyüklüğünü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6,8, Kandilli Rasathanesi ise 6,6 olarak açıklarken, aradaki farkının ölçümde kullanılan yöntem farklılığından kaynaklandığı belirtildi. 6,8´lik depremde Elazığ´da 16, Malatya´da da 4 kişi hayatını yitirirken, bin 015 kişi de yaralandı. İskenderun, Payas, Dörtyol, Arsuz ve Hatay´ın birçok bölgesinde de hissedilen 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında Elazığ, Malatya, Manisa ve Van merkezli 59 artçı sarsıntı yaşandı, deprem sonrası tüm kurumların seferber edildiği açıklanmıştı.

Topal: CHP deprem bölgesinde
Partisi CHP´nin İskenderun ilçe örgütünü ziyaret ederek, yönetim ve partilileriyle görüşen Hatay Milletvekili Topal, depremi Antakya´da katıldığı bir medya programındaki yayındayken hissettiğini söyledi ve yaşanan acıları paylaştığını anlatarak, depremde yaşamını yitirenlerin ailesine başsağlığı, yaralılara de geçmiş olsun dileğinde bulunup, depremin acısını İskenderun´da yaptığı açıklamayla paylaşmaya çalıştı. Hatay´ın da birinci derece deprem bölgesi olduğunu anımsatan milletvekili Topal, 'Depremde yaşanan acıları paylaşıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki, maalesef Hatay da bu fay hattının içerisinde. CHP´li 6 büyükşehir beledeyeleri, deprem sonrası yaptıkları açıklamalarla bölgeye ekip, araç ve malzeme gönderdiklerini bildirdi. Bu sayı daha sonra arttı. Gerekli olması ve ihtiyaç duyulması halinde ilçe belediyeleri de yardıma ekip ve malzeme gönderileceğini açıkladı. Milletvekillerimizin bir bölümü de şu anda deprem bölgesinde. CHP, Elazığ, Malatya, depremin etkilediği, hasar olan hen bölgede. Her ne kadar birçok acıyı saramasak da, milletvekillerimizden, belediyelerimize kadar CHP olarak deprem bölgesindeyiz' diye konuştu.

'Millet olarak da yardımcı olmamız gerekiyor'
Topal, bir soru üzerine Hatay Büyükşehir belediyesinin de depremin hasar verdiği bölgeye ekip, araç ve malzeme gönderdiğini anlatarak, 'Tüm belediyelerimiz bu konuda hassasiyet gösteriyor ve yardıma hazır. Yardım gönderme konusunda sıkıntı yok. Millet olarak da yardımcı olmamız gerekiyor' dedi. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da depremde yaşanan acıları paylaştı, yaşamını yitirenlerin yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.
İlk açıklamasında, AFAD´la bağlantı halinde olduklarını, talep gelmesi halinde desteğe hazır olduklarını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, dün deprem bölgesine yardım personel, araç ve malzeme gönderildiğini açıklamıştı.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04