“CHP darbelerin hedefi oldu”

Ülkeyi yönetenlerin, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile halka ödemekle yükümlü oldukları borcunun bulunduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Sekreteri Yılmaz Akbay, “Ülkeyi yönetenlerin halkımıza özgür, demokratik, laik

17.07.2017 11:30:49 0
“CHP darbelerin hedefi oldu”

CHP İlçe örgütü, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Cumartesi günü İskenderun´da Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk´la birlikte Anıt´a çelenk sunan İlçe Sekreteri Yılmaz Akbay, ilçe yönetimi adına yaptığı konuşmada devlet olanaklarıyla yaratılmak istenen algı operasyonlarına rağmen CHP´nin asla darbecilerle yan yana gelemeyeceğini vurguladı. İktidarın özgür, demokratik, laik ve bağımsız bir Türkiye inşa etmek sorumluluğuna dikkat çeken Akbay, “Darbecilerin düşman olarak gördüğü halktan ve emekten yana olan CHP bu yüzdendir ki baskı rejimi uygulamak isteyenlerin ve adaletsiz bir toplum inşa etmek isteyenlerin korkulu rüyası olmuştur” diye konuştu.

“Darbenin siyasi ayağı açığa çıkarılmalı”
Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Adalet Mitingi´nde seslendirdiği 10 talebi bir kez daha yüksek sesle okuyan Akbay, şunları ifade etti: “Bugün ülke yönetiminde olanların ne yazık ki aynı bilinç ve sorumlulukla hareket etmediğini görüyoruz. Darbe fırsatçılığı yapmak, adaletsiz kararlar almak ve baskı rejimi inşa etmek sadece yaraları büyütüyor. Bu nedenle halkımızın umudu haline gelen Adalet Yürüyüşü´nde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından okunan talepleri bir kez daha buradan seslendirme ihtiyacı hissediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini açık şekilde lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.”

“Şehit ve gazilerin anısı önünde eğiliyoruz”
CHP´nin halktan ve emekten yana politikalarıyla darbelerin ve darbecilerin hedefi olduğunu da sözlerine ekleyen Akbay, son dönemlerde yaratılmak istenen algıyı eleştirdi. Akbay şöyle konuştu: “Devlet olanaklarıyla yaratılmak istenen algı operasyonlarına rağmen CHP asla darbecilerle yan yana gelemez. CHP darbecilerin düşman olarak gördüğü halktan ve emekten yana politikalarla yoğrulmuştur. Bu yüzdendir ki CHP geçmişte olduğu gibi bugün de darbecilerin, baskı rejimi uygulamak isteyenlerin ve adaletsiz bir toplum inşa etmek isteyenlerin korkulu rüyası olmuştur. Tam bir yıl önce ülkemizde yaşanan ve demokratik hukuk devletini ortadan kaldırmak isteyenler halkımızın gurur veren direnişiyle karşılaşmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimine bedeninin siper eden şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.”


Anahtar Kelimeler: darbelerin hedefi oldu

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00